ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κριτική Γεωργιάδη για την εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ - Έρχεται η νέμεση απαντά ο Πολάκης

Σκληρή επίθεση στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη μέσω της προσωπικής του σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κάνει ο αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Κριτική Γεωργιάδη για την εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ - Έρχεται η νέμεση απαντά ο Πολάκης

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης απαντά με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε την Πέμπτη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σταμάτης Πουλής, τον οποίο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει στην κατάθεσή του «συγκλονιστικό, διαβασμένο και θαρραλέο».

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απαντά στον κ. Πουλή, λέγοντας ότι «έρχεται η νέμεση» και πως «τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ πλέον βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων και της εξεταστικής επιτροπής».

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει από την κατάθεση του κ. Πουλή την καταγγελία ότι υπάλληλοι της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να προσπαθούν να «βάλουν χέρι» στα αρχεία του Πρωτοκόλλου του Οργανισμού «της εποχής της θητείας μου, με προφανή σκοπό να τα παραδώσουν στον Πολάκη, ώστε να αλλοιωθούν».

Όπως είπε δε, ο κ. Πουλής παρουσιάζοντας τα σχετικά έγγραφα, η αστυνομία κατέγραψε την παράνομη αυτή προσπάθεια. Έγιναν μάλιστα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας με το δικαστήριο να δέχεται ότι η εταιρία είναι ύποπτη για την παραποίηση των εγγράφων και επικίνδυνη για να παραμένει στο κτίριο διατάσσοντας την άμεση απομάκρυνσής της από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ανάθεση της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία.

«Έξι μήνες μετά, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ (διορισμένη από τον Πολάκη) όχι μόνον δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά έχει δώσει κάτ´εντολήν του κ. Πολάκη εκατομμύρια στην εταιρία αυτή και μάλιστα χωρίς Σύμβαση. Πάνω από 2.000.000€ επιπλέον. Σαν να πληρώνεται η εταιρία για τις «υπηρεσίες» που προσέφερε στον Πολάκη» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Υπογραμμίζει δε, ότι «έχουμε σκευωρία, παρέμβαση της Δικαιοσύνης, λεφτά και όλα αυτά με επίσημα χαρτιά και στοιχεία. Ότι δηλαδή για να απαλλαγούν από μένα, είναι πρόθυμοι να φυτέψουν στοιχεία εναντίον μου ώστε να με πάνε ακόμη και φυλακή. Συγγνώμη αν αυτό δεν είναι είδηση για πρώτο θέμα παντού τότε Τι είναι;».

«Ποιος ξέρει τι άλλο πρόκειται να κάνουν, αφού όπως αποδεικνύεται δεν έχουν κανέναν απολύτως φραγμό. Πάντα πίστευα ότι για την εξουσία είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, αλλά ομολογώ ότι αυτό με ξεπερνά» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι απαντά ο Παύλος Πολάκης

Εξάλλου αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τα πρωτοφανή ψεύδη που κατέθεσε χθες ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ- και μέλος της ΝΔ κατά δήλωση του ιδίου- κ. Σταμάτης Πουλής στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε χθες ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη η οποία μπορεί και θα καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το απόστημα της διαφθοράς που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο για πάνω από είκοσι χρόνια αποτέλεσε τον μαυσωλείο διαπλοκής, ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης λόγω της σκανδαλώδους διαφήμισης αλλά και προνομιακό πεδίο διορισμών «ημετέρων».

2. Οι έρευνες από τις δικαστικές αρχές που με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου από τότε που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες από εμάς ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παράλληλα με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φώς από τις εργασίες της εξεταστικής.

3. Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί έχει κάνει τόσο τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας όσο και μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ με οργανική σχέση, ρόλο και απολαβές από το φαγοπότι των προηγούμενων χρόνων ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ (ήδη τρείς έχουν απολυθεί).

ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ το πόνο τους για την εξουσία και το χρήμα που έχασαν…

ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ το φόβο για τη νέμεση που έρχεται…

4. Για αυτό το λόγο ΚΟΨΤΕ ΠΙΤΕΣ, πετάξτε λάσπη στα ΜΜΕ που ταΐζατε πριν για όσο καιρό μπορείτε ακόμα, αλλά ταυτόχρονα πάρτε και προμήθειες για το xειμώνα που έρχεται… θα κάνει πολύ κρύο….

ΥΓ. Όσα στοιχεία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνέλλεξε ως όφειλε από τις εκθέσεις των επιθεωρητών, τα αρχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα αρχεία του Υπουργείου Υγείας, πλέον βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων και της εξεταστικής επιτροπής. Το ποιοι παραποίησαν στοιχεία ή έκρυβαν κούτες στα σπίτια τους ή ψευδομαρτυρούσαν ή έβγαζαν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού θα αποδειχθεί πολύ σύντομα… ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ.

Παύλος Πολάκης
Αν. Υπουργός Υγείας»

Διαβάστε ακόμη:

Εξεταστική για την Υγεία: Τέλος του μήνα καταθέτουν Πολάκης & Άδωνις για το ΚΕΕΛΠΝΟ