ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τα νησιά του Αιγαίου

Πολάκης: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τα νησιά του Αιγαίου

Στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Ν. Αιγαίου, στη Σύρο, συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Ίσως είμαι από τους λίγους Έλληνες που έχουν γυρίσει τόσο πολύ το Αιγαίο, ξέρω που κουνεί πέτρα ακόμα και σε βραχονησίδα, πάνω από τη θάλασσα και κάτω από τη θάλασσα και κατανοώ απόλυτα την αγωνία του νησιώτικου πληθυσμού όταν πιάνει 7 μποφόρ…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανοίγοντας την ομιλία του.

Ο κ. Πολάκης παρουσίασε ένα «καλά μελετημένο σχέδιο για το Αιγαίο», με πλήρη κρατική υποστήριξη, το οποίο θα βασίζεται σε 3 ενισχυμένα νοσοκομεία-πυλώνες πρωτοβάθμιας περίθαλψης με δυνατότητες δευτεροβάθμιας, 4 με 5 ενισχυμένες μονάδες σε μικρότερα νησιά με τουριστικό βάρος, σε συνδυασμό με ένα καλά οργανωμένο σύστημα μεταφοράς των ασθενών.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέδειξε, επίσης, τη μεγάλη χρησιμότητα για τη δημόσια Υγεία στα νησιά, της νέας βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο, που επιχειρεί στα νησιά των Κυκλάδων με σύγχρονα ελικόπτερα της Π. Αεροπορίας από τον Οκτώβριο του 2016. Ωστόσο, το 45% των διακομιδών των βαριά πασχόντων ασθενών σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας επιστρέφει την επόμενη μέρα στις εστίες του στα νησιά, επιβαρύνοντας άδικα τους σχετικούς προϋπολογισμούς. Πρόκειται δηλαδή για περιττές διακομιδές, που γίνονται είτε από την αγωνία των επαγγελματιών υγείας, είτε από πελατειακές πιέσεις τοπικών παραγόντων, επισήμανε.

Ειδικά αναφορά έκανε και στο νέο νοσοκομείο της Σαντορίνης. Οι υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων προγραμμάτιζαν να πουλήσουν το κτίριο το οποίο στεγάζει σήμερα το νέο νοσοκομείο, προκειμένου να φιλοξενήσει ιδιωτική επένδυση εμπορικού χαρακτήρα (Spa). «Αντ’ αυτού σήμερα έχουμε στη Σαντορίνη μια υγειονομική μονάδα με 157 άτομα προσωπικό συνολικά, εκ των οποίων 32 γιατροί, και 40 κλίνες ασθενών, που «ανταγωνίζεται» με όρους αξιοπρέπειας παραπλήσια ιδιωτική ιατρική επένδυση και αντιμετωπίζει χιλιάδες περιστατικά με ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίας υγείας» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Τέλος, ανέδειξε την αύξηση της χρηματοδότησης για το νοσοκομείο Σύρου. «Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε προγραμματίσει να ενισχύσει με 1.792.000 ευρώ για το 2015 και η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε, ακόμα και μέσα στο ασφυκτικό χρηματοδοτικό πλαίσιο που της είχαν επιβάλει οι δανειστές, να δώσει περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό που διατέθηκε για το 2016 άγγιξε τα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017 δόθηκαν πάνω από 4 εκατ. ευρώ για το νοσοκομείο αυτό». Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Πολάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις καλύτερες μέρες που έρχονται για τη Δημόσια Υγεία.

Πηγή: Newsbomb.gr

BEST OF NETWORK

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Πότε θα γίνει η άρση lockdown -Όταν η κατάσταση ξεφεύγει δύσκολα επανέρχεται

Κορονοϊός: Τραγική κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πάνω από 1.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κρούσματα σήμερα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 562 διασωληνωμένους, 101 θανάτους και 2.135 νέες μολύνσεις

Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί των ΜΕΘ

Νέες τουρκικές NAVTEX: Θέλουν να «μπλοκάρουν» ελληνικές ασκήσεις – Απαιτούν αποστρατικοποίηση

ΟΑΕΔ - Επίδομα - Δώρο Χριστουγέννων: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής

Αποκλειστικό Newsbomb.gr για προσωρινές συντάξεις: Τα ποσά, οι αυξήσεις και οι ημερομηνίες πληρωμής

Τρόμος: Έσκασε ηλεκτρική σκούπα και πήγε να σκοτώσει 44χρονη μητέρα

Χριστουγεννιάτικες αγορές με sms και τη μέθοδο click away - Πώς θα ψωνίσουμε τις γιορτές

Αστεροειδής σε μέγεθος ουρανοξύστη κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 90.000 χλμ. την ώρα

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι βουλευτές που φοράνε πάλι ιατρικές ποδιές λόγω Covid 19