ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟΜΥ: Νέα προκήρυξη για 953 θέσεις γιατρών - Προθεσμία μέχρι τις 22 Ιουνίου

ΤΟΜΥ: Νέα προκήρυξη για 953 θέσεις γιατρών - Προθεσμία μέχρι τις 22 Ιουνίου

Σε νέα προκήρυξη προκειμένου να καλυφθούν 953 θέσεις γενικών γιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων, που θα στελεχώσουν Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) σε όλη την επικράτεια προχώρησε χθες, Τρίτη, το υπουργείο Υγείας.

Η προκήρυξη αφορά συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, που θα μπορούν να ανανεώνονται μέχρι τη λήξη του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε., προγράμματος και συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 34.510.000,00 ευρώ.

Οι 809 θέσεις αφορούν γιατρούς με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και οι 144 με ειδικότητα Παιδιατρικής.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει από σήμερα 13 Ιουνίου 2018 (στις 12 το μεσημέρι) και λήγει στις 22 Ιουνίου (στις 23:59 τα μεσάνυχτα).

Οι αιτήσεις θα θεωρείται ότι έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα με βάση την ημερομηνία και ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι που έχουν εμπρόθεσμα υποβάλει την παραπάνω ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή ή να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή δια νομίμου αντιπροσώπου τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο υπουργείο Υγείας, υπόψιν της Επιτροπής Ελέγχου Δικαιολογητικών και Κατάρτισης Πινάκων (ΕΕΔΙΚΑΠΙ).

Να σημειωθεί, ότι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στην παρούσα προκήρυξη - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση ΤΟΜΥ όσοι έχουν υπογράψει ήδη σύμβαση για τη στελέχωση Τοπικών Ομάδων Υγείας που προβλέπονται στο άρθρο 106 του νόμου 4461/2017.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως μονάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και μεταξύ των επιδιωκόμενων στόχων τους είναι:

- η προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν,

- η ανάπτυξη και εφαρμογή δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας στο επίπεδο της οικογένειας, της εργασίας, των σχολικών μονάδων και γενικά σε όλο το φάσμα της κοινότητας σε συνεργασία με φορείς και δομές κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης,

- η πρόληψη, εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου για μεταδιδόμενα ή μη νοσήματα σε ομάδες ή άτομα του πληθυσμού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας,

- η συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους,

- η αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας και η κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών καθώς και η ενδεχόμενη παραπομπή τους στα Κέντρα Υγείας και Μονάδες Υγείας ή στα Νοσοκομεία,

- η προγραμματισμένη φροντίδα ενηλίκων και παιδιών,

- η συνδιαχείριση με τον θεράποντα ιατρό χρόνιων ασθενών,

- η κατ’ οίκον φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και κατ’ οίκον αιμοληψία σε μη δυνάμενους να μεταβούν στις οικείες τους μονάδες Π.Φ.Υ.

- η συμβουλευτική και υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες,

- η αναγνώριση και ανίχνευση ψυχικών παθήσεων σε συνεργασία με τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του Τομέα Ψυχικής Υγείας και αντίστοιχα η αναγνώριση και ανίχνευση περιστατικών εξαρτήσεων και παραπομπή στους αρμόδιους φορείς εξαρτήσεων,

- η εκπαίδευση και καθοδήγηση ατόμων και οικογενειών για τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και καταστάσεων υψηλού κινδύνου για την υγεία τους και

- η συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων επιδημιολογικής επιτήρησης, επιδημιολογικών στοιχείων και δεικτών υγείας και φροντίδας του πληθυσμού ευθύνης.

Στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών της, η Ομάδα Υγείας διαχειρίζεται και επιλύει ζητήματα δημόσιας υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς δημόσιας υγείας, τα οποία ανακύπτουν μέσω οργανωμένων παρεμβάσεων στον πληθυσμό ευθύνης της.

Δείτε εδώ την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκαινιάστηκαν δύο ακόμη ΤΟΜΥ στην Ευκαρπία και την Πολίχνη

Γιατροί ΠΦΥ: Σε διάλυση οι δημόσιες δομές - Σε άνθιση οι ιδιωτικές

Best of DPG network

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen