ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Εκλεκτικές σχέσεις του υπουργείου Υγείας με επιχειρηματικά συμφέροντα

«Εκλεκτικές σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα» καταλογίζει στο υπουργείο Υγείας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή 15 βουλευτές του κόμματος.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Εκλεκτικές σχέσεις του υπουργείου Υγείας με επιχειρηματικά συμφέροντα

Σύμφωνα με τους βουλευτές,το τελευταίο διάστημα το υπουργείο δείχνει εύνοια για ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση απο το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας αλλά και από τις εισαγγελικές αρχές.

Στο κείμενο της ερώτησής τους, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρουν ονομαστικά μια κλινική στη Λάρισα η οποία έπαψε να λειττουργεί επειδή δεν πληρούσε τις σχετικές προϋποθέσεις. «Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας εντόπισε σωρεία παρανομιών και η υπόθεση βρίσκεται στην αρμόδια εισαγγελία. Ωστόσο, στο τέλος Οκτωβρίου, το υπουργείο συγκρότησε τη δευτεροβάθμια επιτροπή, με μοναδικό θέμα να γίνει δεκτή η ένσταση της κλινικής ώστε να επαναλειτουργήσει. Η εν λόγω επιτροπή είχε να συνεδριάσει 10 χρόνια...», σημειώνουν οι βουλευτές.

Αναφέρουν, δε, πως η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού «η εν λόγω κλινική έχει την ίδια ιδιοκτησία με ψυχιατρική κλινική η οποία κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τον Οργανισμό Αγροτικών Ασφαλίσεων για επιπλέον αδικαιολόγητες χρεώσεις. Κι ενώ η ψυχιατρική μονάδα δεν διαθέτει βεβαίωση καλής λειτουργίας η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρέτεινε τη σύμβασή της».

Κατόπιν αυτών, οι 15 της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας, ερωτώντας γιατί δρομολόγησε την επαναλειτουργία της παραπάνω κλινικής και γιατί συνεχίζεται η σύμβαση του ψυχιατρικού κέντρου με το δημόσιο.