ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην αναμονή για τα αναδρομικά οι γιατροί - πώς θα φορολογηθούν

Ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τα ποσά και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών για τους γιατρούς - παρακράτηση 20% προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Στην αναμονή για τα αναδρομικά οι γιατροί - πώς θα φορολογηθούν

Τα αναδρομικά που αναμένεται να εισπράξουν οι γιατροί αφορούν τη διετία από 13/11/2014 ως 31/12/2016 και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει υποσχθεί πως θα δοθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας έχουν σήμερα Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου συντάντηση με τους αρμόδιους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ελπίζοντας ότι θα λάβουν σαφείς απαντήσεις για το πώς και πότε θα δοθούν τα χρήματα.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε «μπόνους» για τη φορολόγηση των εφάπαξ αναδρομικών: Τα ποσά που θα επιστραφούν στους δικαιούχους των ειδικών μισθολογίων θα έχουν παρακράτηση 20% και όχι με βάση τη φορολογική κλίμακα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για τη ρύθμιση του θέματος επίκειται κατάθεση νομοθετικής διάταξης.

Έτσι, τα ποσά που θα πάρουν στο χέρι οι δικαιούχοι αναμένονται υψηλότερα σε σύγκριση με τους αρχικούς υπολογισμούς.

Όπως και να 'χει, οι γιατροί θεωρούν εαυτούς αδικημένους στο θέμα των αναδρομικών, και σκοπεύουν να συνεχίσουν τις δικαστικές διεκδικήσεις για τα ποσά που αφορούν το διάστημα από 1/1/2017 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Σε «θέσεις μάχης» οι γιατροί για αναδρομικά και απλήρωτες εφημερίες