ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προϋπολογισμούς άνω των 6 δις ενέκρινε το υπουργείο με το «καλημέρα» του 2019

Οι προϋπολογισμοί πέντε φορέων είναι οι πρώτοι που εγκρίθηκαν για το 2019.

Προϋπολογισμούς άνω των 6 δις ενέκρινε το υπουργείο με το «καλημέρα» του 2019

Από την παραμονή Πρωτοχρονιάς μέχρι και τη δεύτερη μέρα του 2019, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπέγραψε εγκρίσεις προϋπολογισμών που ξεπερνούν τα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η «μερίδα του λέοντος» ανήκει βέβαια στο μεγαλύτερο δημόσιο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε και νέο πρόεδρο.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη Διάυγεια, ο ΕΟΠΠΥ θα διαχειριστεί φέτος πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά προβλέπονται έσοδα περίπου 6,226 δις και έξοδα 6,183 με πιθανό ταμειακό υπόλοιπο 43.8 εκατομμύρια ευρώ.

Για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο - όπως έχει προαναγγελθεί - θα υποστεί αναδιάρθρωση εγκρίθηκαν έσοδα 30,1 εκατομμυρίων ευρώ και έξοδα 29,8 εκατομμυρίων.

Ο προϋπολογισμός για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο είναι σε διαδικασία τοποθέτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου εγκρίθηκε ως εξής: έσοδα 60,3 εκατομμύρια ευρώ, έξοδα 59,8 εκατομμύρια ευρώ και ισοζύγιο περίπου 556.000 ευρώ.

Για το Ινσιτούτο Υγείας του Παιδιού, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε περίπου 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να δαπανηθούν σχεδόν όλα για τις ανάγκες του Ινστιτούτου, αφού το πιθανό ταμειακό υπόλοιπο υπολογίζεται σε μόλις 20.000 ευρώ.

Το υπουργείο ενέκρινε και προϋπολογισμό 730.000 ευρώ για το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία. Σύμφωνα με την επίσημη παρουσίασή του, το Κέντρο πιστοποιεί νοσοκομειακά τμήματα, τηρεί Μητρώα Προϊόντων, Προμηθευτών και Προδιαγραφών και εκπονεί εξειδικευμένες μελέτες για λογαριασμό φορέων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών υγείας.