ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

10.000 προσλήψεις στην Υγεία για την επόμενη 4ετία, ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκαν τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου.

10.000 προσλήψεις στην Υγεία για την επόμενη 4ετία, ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί

Οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υγείας ανακοίνωσαν 10.000 μόνιμες προσλήψεις με ορίζοντα τετραετίας, οι 4.000 για γιατρούς και οι 6.000 για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Όπως ανέφεραν, 2.500 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν εντός του 2019. Φέτος, όλος ο δημόσιος τομέας έχει δυνατότητα 9.000 προσλήψεων, με βάση την αναλογία «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση».

Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς, στις διαδικασίες θα μπορούν να μετέχουν και συμβασιούχοι γιατροί, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε αποστείλει την περασμένη εβδομάδα εγκύκλιο σε όλους του φορείς του δημοσίου, για την προγραμματισμό των προσλήψεων και το υπουργείο Υγείας ήταν το πρώτο που απάντησε.

«Οι προσλήψεις αυτές μας δίνουν τη δυνατότητα να καλύψουμε με επάρκεια και ασφάλεια τις ανάγκες όλων των δομών και υπηρεσιών του συστήματος υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί στα υποστελεχωμένα τμήματα και τις κλινικές όλης της χώρας, όπως είναι οι ογκολογικές κλινικές, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα εργαστήρια όλων των κατηγοριών, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι δομές ψυχικής υγείας, οι μονάδες αποκατάστασης, τα φυσικοθεραπευτήρια των νοσοκομείων, η πρωτοβάθμια φροντίδα, τα κέντρα υγείας μαζί με τα περιφερειακά τους ιατρεία και τα εργαστήριά τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από το 2015 έχουν γίνει 18.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Τι σχεδιάζει για ΜΕΘ και προσλήψεις (video)