ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Στον κ. Βασίλη Κικίλια εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον "θώκο" του υπουργείου Υγείας

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Η ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας 8/7, με το μοίρασμα των χαρτοφυλακίων να αναδεικνύεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται ως υφυπουργός Υγείας ο τεχνοκράτης κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, βασικός διαμορφωτής του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2002.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, από όπου έλαβε Μάστερ το 2008. Το 2011 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1990 έως και το 2004 ασχολήθηκε με το μπάσκετ επαγγελματικά.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηνών το 2006, ενώ το 2007 ανέλαβε πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, θέση την οποία διατήρησε έως το 2011.

Το 2007 εξελέγη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας έκτοτε αποτελεί μέλος.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών. Στις 9 Ιουνίου 2014, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Επανεξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών στις Εθνικές Εκλογές του 2014 και του 2015.

Από τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας έως τον Οκτώβριο του 2017, αναλαμβάνοντας τομέαρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Πολιτική και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham), Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA) και Μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ως υπεύθυνος ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ από το 1999 έως το 2004.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) από το 2004 έως το 2008 και πρόεδρος του ΕΟΦ από το 2008 έως το 2009.

Τον Οκτώβριο του 2012 διορίστηκε διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Το 2014 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας. Διετέλεσε μέχρι πρότινος υπεύθυνος του τομέα της Αλληλεγγύης και βασικός συντελεστής του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο (με συμμετοχή και υφυπουργών) στη Βουλή, για τελευταία φορά καθώς τα υπουργικά θα γίνονται πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Βουλή θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου για την ορκωμοσία των βουλευτών και κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα 14:00 στην αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Υγείας.