ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αναμόρφωση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Αναμόρφωση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Αναμόρφωση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία από το εξωτερικό.

Αυτό προέκυψε από κλειστή συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, που διεξήχθη στο πλαίσιο του 5ου Med Tech Conference.

Επιδίωξη είναι η διεξαγωγή κεντρικών διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει η σύμπραξη Δημοσίου ιδιωτικού τομέα.

Η ΕΚΑΠΥ είναι ο κεντρικός φορέας προμηθειών και ιδρύθηκε εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα έπρεπε να κάνει ηλεκτρονικά τις προμήθειες για τα νοσοκομεία όλης της χώρας για να υπάρχει διαφάνεια, οικονομία κλίμακας και ένας συνολικός προγραμματισμός.

Ωστόσο έχει προκηρύξει μόνο δυο κεντρικούς διαγωνισμούς και η εξοικονόμηση πόρων είναι μηδαμινή, γι΄ αυτό θεωρείται επιβεβλημένη η αναμόρφωσή της.

Στελέχη από την αγορά υγείας συμφωνούν ότι απαιτείται ένα νέο μοντέλο προμηθειών, όπου η πολιτεία θα μπορεί να ελέγχει τις δημόσιες δαπάνες και να γνωρίζει επ' ακριβώς τον εξοπλισμό των νοσοκομείων.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen