ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Βάλτε όρια στους εφήβους και σταματήστε τις συγκρούσεις

Κάποιοι γονείς εφήβων δυσκολεύονται να βάλουν όρια, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να τα διατηρήσουν. Η άρνηση των εφήβων να ακολουθήσουν κανόνες φέρνει συχνά όλη την οικογένεια σε σύγκρουση, τους εφήβους σε ξεσπάσματα θυμού και τους γονείς σε αδιέξοδο.

Βάλτε όρια στους εφήβους και σταματήστε τις συγκρούσεις

Αν είσαστε από τους γονείς εφήβων που...

• ξοδεύετε μεγάλες ποσότητες ενέργειας και χρόνου στο να τους διδάσκετε την σημασία της υπευθυνότητας
• εξηγείτε ξανά και ξανά και υπενθυμίζετε το τι πρέπει να κάνουν
• συγκρούεστε για θέματα όπως το διάβασμα των μαθημάτων, το ωράριο της διασκέδασης, η χρήση του υπολογιστή και του κινητού, η επιλογή των φίλων, το ντύσιμο, το αλκοόλ, το τσιγάρο, η ανάληψη ευθυνών, η γενικότερη συμπεριφορά στο σπίτι και το σχολείο,
....τότε το LifeClass «ΒΑΛΕ ΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ» είναι πραγματικά χρήσιμο για εσάς!

Η Δρ. Φαίδρα Λογοθτέτη ισχυροποιεί τους αποθαρρυμένους γονείς, τους αποδεικνύει ότι υπάρχει φώς στο τούνελ της συνεργασίας με τους εφήβους τους, προσφέρει τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές και εφαρμόσιμες κατευθύνσεις οριοθέτησης των εφήβων.

Μέσα από εύστοχη συζήτηση, πρακτικά παραδείγματα και συγκεκριμένες πρακτικές θα δοκιμάσετε έναν αποτελεσματικό τρόπο οριοθέτησης των εφήβων σας, χωρίς όμως, να χάσετε τη σχέση μαζί τους.

Και μη ξεχνάτε: Η τοποθέτηση ορίων είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μπορούν οι γονείς να προσφέρουν στους «επαναστάτες» εφήβους τους. Οι έφηβοι που λειτουργούν σε οικογένειες με όρια παίρνουν καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή τους, κατακτούν την πραγματική αυτονομία, γίνονται πιο υπεύθυνοι, αναπτύσσουν ισχυρότερη αυτοπεποίθηση!

Γιατί τα καλά όρια χτίζουν καλές σχέσεις και οι καλές σχέσεις χτίζονται σε καλά όρια!

Όπως ενημερώνει η κυρία Λογοθέτη, η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 ώρες και το Life class θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 11:00 - 14:00. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 210 6232244, καθημερινά 16:00 - 19:00.

Διαβάστε ακόμη:

Παιδιά, έφηβοι, νέοι σε καιρούς φτώχειας και κρίσης: Μία επίκαιρη ημερίδα

Πώς επηρεάζει η κατάθλιψη της μητέρας τη συμπεριφορά του παιδιού

Γιατί οι έφηβοι ξυπνούν αργά;

Πώς αποτυπώνονται οι ψυχικές ασθένειες στο σώμα μας