ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πώς το "πράσινο" επιδρά στην ψυχική υγεία μας!

Σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, τα οποίαμάλιστα διαρκούν, μπορούν να έχουν οι χώροι πρασίνου στις πόλεις,

Πώς το "πράσινο" επιδρά στην ψυχική υγεία μας!

Σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, τα οποίαμάλιστα διαρκούν, μπορούν να έχουν οι χώροι πρασίνου στις πόλεις, σύμφωνα μεμια νέα έρευνα που

πραγματοποίησαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής τουπανεπιστημίου του Έξετερ και δημοσιεύεται στο περιβαλλοντικό περιοδικό «EnvironmentalScience & Technology».

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τη σημασία που έχει το περιβάλλονόχι μόνο για τη σωματική, αλλά και για τη διανοητική υγεία και ισορροπία,υπενθυμίζοντας ότι το πράσινο στις πόλεις έχει ευεργετικές επιπτώσεις για τηδημόσια υγεία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ίαν Άλκοκ, ανέλυσανδεδομένα για πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Τα στοιχεία αφορούσαν δύο ομάδες ανθρώπων, μία που είχανμετακινηθεί σε περιοχές με περισσότερο πράσινο κατά τα τελευταία πέντε χρόνιακαι μία άλλη που, αντίθετα, είχαν μετακινηθεί σε περιοχές με λιγότερο πράσινο.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, η μετακίνηση σε κάποιομέρος που περιβάλλεται από περισσότερο πράσινο, όχι μόνο βελτιώνει άμεσα τηνψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά αυτή η βελτίωση διαρκεί για πολύ καιρό μετά τηνμετακίνηση.

Παράλληλα, έγινε σαφές ότι στους ανθρώπους που επρόκειτο ναμετακινηθούν σε περιοχές με λιγότερο πράσινο, η επιδείνωση της ψυχικής υγείας τουςξεκίνησε πριν κιόλας μετακομίσουν.