ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Διεθνές Συνέδριο για το χρόνιο στρες και την οικονομική κρίση

Με θέμα τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιείται στην Αθήνα, από 20-23 Νοεμβρίου, στην Αίγλη του Ζαππείου, το 1ο Διεθνές Συνέδριο στην Έρευνα και την Ομαδική Ψυχοθεραπεία και τις Διαδικασίες του Χρόνιου Στρες.

Διεθνές Συνέδριο για το χρόνιο στρες και την οικονομική κρίση

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ομαδικής Ψυχοθεραπείας και Ομαδικών Διαδικασιών (International Association for Group Psychotherapy and Group Processes iagpresearchcongress.gr), υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Η IAGP αναδεικνύει το επιστημονικό, ανθρωπιστικό και πολιτισμικό έργο της κάθε χώρας, δημιουργώντας διεθνείς επιστημονικές και διαπολιτισμικές γέφυρες.

Πρόεδρος του συνεδρίου και διοργανώτρια είναι η νευρολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και ομαδική αναλύτρια Κατερίνα Μελά. Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές, ψυχιάτρους, νευρολόγους, ιατρούς όλων των ειδικοτήτων σχετιζόμενους με την έρευνα, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς.

Θα παρουσιαστούν πορίσματα, ψυχοθεραπευτικές τεχνικές που προτείνονται για την αντιμετώπισή του με έμφαση την έρευνα, την Ψυχονευροβιολογία, την Ψυχοθεραπεία, τις σχετικές Ιατρικές Ειδικότητες (Ψυχιατρική, Παιδοψυχιατρική, Νευρολογία, Ψυχονευροανοσολογία, Νευροβιολογία, Παιδιατρική), τις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, τις Ομαδικές Θεραπευτικές Τεχνικές και Διαδικασίες, στο χώρο της Εργασίας και του Management.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ερευνητές και καθηγητές από περισσότερα από 30 διεθνή Πανεπιστήμια.