ΥΓΕΙΑ

Πώς επιτίθεται ο ιός της γρίπης στο σώμα (βίντεο)

Η προστασία από τη γρίπη αποτελεί για όλους μας προτεραιότητα τους χειμερινούς μήνες του έτους, με το εμβόλιο της γρίπης να αποτελεί την πρότυπη και προτιμώμενη μέθοδο πρόληψης.

Πώς επιτίθεται ο ιός της γρίπης στο σώμα (βίντεο)

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουμε πώς ένα φτάρνισμα του διπλανού μας μπορεί να γίνει η αιτία να καταλήξουμε για μέρες στο κρεβάτι με πυρετό, καταρροή, βήχα και πονόλαιμο.

Στο βίντεο του δικτύου NPR που ακολουθεί, θα δείτε ένα κινούμενο σχέδιο για το πώς εισβάλλει η γρίπη στο σώμα μας και εκθέτει τα κύτταρά μας στον ιό.

Η όλη διαδικασία μοιάζει με μια κλειδωμένη πόρτα που ξεκλειδώνει χάρη στο κατάλληλο κλειδί.

{youtube}Rpj0emEGShQ{/youtube}

Όπως εξηγεί ο αφηγητής, ο ιός μετατρέπει τα κύτταρα του σώματος σε μικροσκοπικά εργοστάσια που βοηθούν στην εξάπλωση της νόσου. Ο ιός της γρίπης μπορεί να «ξεγελάσει» ένα και μόνο κύτταρο και να το αναγκάσει να παράγει εκατομμύρια άλλους ιούς.

Ένα σωματίδιο είναι αρκετό για να μολύνει το σώμα και στη συνέχεια να αναπαραχθεί εκθετικά στον πυρήνα των κυττάρων. Ευτυχώς, το σώμα μας διαθέτει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι σε θέση να εξολοθρεύει τους ιούς που συναντά και να μας επαναφέρει στην πρότερη, υγιή μας κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Γρίπη: 5 απλά tips για να την αποφύγετε!
Η αγκαλιά προληπτικό μέτρο ενάντια στη... γρίπη!
Η Επιστήμη επιβεβαιώνει το μύθο της γιαγιάς για το κρυολόγημα!