ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές είναι επικίνδυνες στην εγκυμοσύνη

Οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού της.

Ποιες τροφές είναι επικίνδυνες στην εγκυμοσύνη

Η προδιάθεση για ορισμένες παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης, παθήσεις των αγγείων ξεκινάει από τη διατροφή και τις συνήθειες διαβίωσης της μητέρας.

Η σωστή διατροφή βοηθάει τη μητέρα να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά οι έγκυοι γυναίκες να μην καταναλώνουν ή να τρώνε σε μικρές μόνο ποσότητες τις εξής τροφές:

-Ορισμένους τύπους ψαριών, όπως είναι ο ξιφίας, ο τόνος, το σκουμπρί, ο καρχαρίας και άλλα μεγάλα ψάρια. Τα ψάρια αυτά μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, που είναι βλαβερός για το έμβρυο.

-Ροφήματα με καφεΐνη, δηλαδή καφέ, τσάι, σοκολάτα, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά με καφεΐνη (είναι καλό να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα, που είναι η ποσότητα που περιέχεται σε δύο μικρά φλιτζάνια καφέ).

-Το σούσι, γιατί το ωμό ψάρι μπορεί να είναι βλαβερό κατά την εγκυμοσύνη.

-Το μη παστεριωμένο γάλα και τυρί, γιατί μπορεί να προκαλέσουν λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη. Καλό είναι να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από χωριά και τα μπλε τυριά.

Διαβάστε επίσης:
Πόσο πρέπει να απέχουν δύο εγκυμοσύνες
Εγκυμοσύνη και δόντια: Τι πρέπει να προσέξετε