ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η ιδανική διατροφή κατά την εγκυμοσύνη

Ένας από τους κύριους στόχους για κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει να είναι η διατήρηση σταθερού σακχάρου στο αίμα.

Αυτή είναι η ιδανική διατροφή κατά την εγκυμοσύνη

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε χρόνο έως και 10% των εγκύων εμφανίζουν διαβήτη κύησης, και από αυτές οι μισές μπορεί να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα υγείας.

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον γνωρίζουμε ποιο είδος διατροφής μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό για την πρόληψη του διαβήτη κύησης και την υπερβολική αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη. Ο λόγος για τη μεσογειακή διατροφή!

Μία νέα μελέτη σε περισσότερες από 1.200 εγκύους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή οδήγησε σε 35% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη διατροφή κέρδισαν κατά μέσο όρο κατά 1,2 κιλά λιγότερα.

Επιπλέον, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη δείχνει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για έγκυες που είναι ήδη υπέρβαρες ή έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη.

«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι οι έγκυες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιπλοκών μπορούν να ωφεληθούν από τη μεσογειακή διατροφή», δήλωσε η ερευνήτρια Shakila Thangaratinam. «Οι γυναίκες που κινδυνεύουν από διαβήτη κύησης πρέπει να ενθαρρύνονται να αναλάβουν δράση νωρίς κατά την εγκυμοσύνη, καταναλώνοντας περισσότερους ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, φρούτα και μη επεξεργασμένες τροφές και μειώνοντας ταυτόχρονα την πρόσληψη ζωικών λιπών και ζάχαρης».

Η μεσογειακή διατροφή κατά τη διάρκεια τηςεγκυμοσύνης έχει επίσης συσχετιστεί με μειωμένη πιθανότητα τα μωρά να γίνουν υπέρβαρα στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Υψηλό σάκχαρο στην εγκυμοσύνη: Οι επιπτώσεις στη μητέρα και το παιδί