ΥΓΕΙΑ

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και ανακουφίστε τις αρθρώσεις σας

Με τα γόνατα και τους γοφούς να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, οι αρθρώσεις συμπεριλαμβάνονται στα μέρη του σώματος που δέχονται τη μεγαλύτερη καταπόνηση σε καθημερινή βάση.

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και ανακουφίστε τις αρθρώσεις σας

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως, σύμφωνα με τα στατιστικά, τα νοσήματα των αρθρώσεων επηρεάζουν την ποιότητα ζωής περίπου 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Ποιες είναι οι συνήθειες που βλάπτουν τις αρθρώσεις

Οι αιτίες που κρύβονται πίσω από έναν πόνο στην άρθρωση μπορεί να είναι πολλές. Βασικοί παράγοντες που σχετίζονται με τα προβλήματα των αρθρώσεων είναι το υπερβολικό σωματικό βάρος και η έλλειψη άσκησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με κάθε αύξηση του βάρους κατά μισό κιλό, η πίεση στα γόνατα γίνεται 4 φορές μεγαλύτερη, δηλαδή δύο κιλά.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, μια άρθρωση παραμένει λειτουργική μόνο εφόσον κινείται. Άρα, μία άσκηση για τη διατήρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων είναι πολύ σημαντική.

Στα προβλήματα των αρθρώσεων, όμως, σημαντικό ρόλο αποδεικνύεται πως παίζει η διατροφή.

Αναλυτικά οι τροφές που επιδεινώνουν τις φλεγμονές των αρθρώσεων είναι οι εξής:

Γαλακτοκομικά

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Brighamand Women's Hospital της Βοστώνης έδειξε ότι τα γαλακτοκομικά και ειδικά το τυρί, εκτός του γιαουρτιού, μπορεί να επιταχύνουν την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας, πιθανώς λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας αρκετών ειδών τυριού σε λιπαρά.

Αναψυκτικά

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όσον αφορά στο γυναικείο πληθυσμό,ενδεχομένως η κατανάλωση αναψυκτικών να συσχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σε σύγκριση με γυναίκες που δεν έπιναν καθόλου αναψυκτικά.

Μαγιά

Τα αναψυκτικά με μαγιά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε πουρίνες. Η υπερκατανάλωση φαγητών πλούσιων σε πουρίνες και η μειωμένη κατανάλωση νερού συχνά οδηγούν σε κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας. Η αρθρίτιδα προκαλείται από τη συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού οξέος στο αρθρικό υγρό μιας άρθρωσης, γύρω από το σημείο που ενώνονται τα κόκαλα. Έρευνα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευση (The New England Journal of Medicine), υπογραμμίζει πως διάφορες τροφές πλούσιες σε πουρίνες και υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης είναι παράγοντες κινδύνου για την ουρική αρθρίτιδα, εφόσον καταναλώνονται παρατεταμένα.

Τηγανητά

Τα τηγανητά είναι πλούσια στα βλαβερά λιπαρά τρανς, τα οποία συνδέονται με το αυξημένο σωματικό βάρος αλλά και τους αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο σώμα. Εκτός από τα τηγανητά, τα λιπαρά βρίσκονται επίσης σε αρκετά έτοιμα αρτοποιήματα και ανθυγιεινά σνακ.

Τροφές με πολύ αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει φανεί από μελέτες ότι αυξάνει τους φλεγμονώδεις δείκτες του οργανισμού. Τα περισσότερα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, συνεπώς θα πρέπει να επιλέγονται όσο το δυνατόν περισσότερα φρέσκα τρόφιμα ή τουλάχιστον συσκευασμένα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν για πιο υγιείς αρθρώσεις:

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ουσίες που βοηθούν, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, είναι η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη, τα ω-3 λιπαρά οξέα, το μαγνήσιο και οι βιταμίνες C, D και Ε.

Το συμπλήρωμα διατροφής Glucosamine – Hyaluronic Acid – Chondroitin – MSM της Solgar είναι ένας πρωτοποριακός αποτελεσματικός συνδυασμός υδροχλωρικής γλουκοζαμίνης, θειικής χονδροϊτίνης, υαλουρονικού οξέος και οργανικού θείου, ο οποίος παρέχει στον οργανισμό το κατάλληλο δομικό υλικό για την πλήρη και αποτελεσματική στήριξη και ενίσχυση της δομής των αρθρώσεων, των χόνδρων και των τενόντων.

glucosamine

Η 4πλή δύναμη της Solgar βοηθά ενάντια στην επιβάρυνση των αρθρώσεων που προκαλείται από τις καθημερινές δραστηριότητες, την προπόνηση, χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις ή ακόμα και από την λάθος στάση στο γραφείο ή στον ύπνο, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να καλύπτονται οι εξειδικευμένες ανάγκες των ατόμων που επιθυμούν ελευθερία κινήσεων.

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και ανακουφίστε τις αρθρώσεις σας, λαμβάνοντας το Glucosamine – HyaluronicAcid – Chondroitin – MSM της Solgar, το οποίο:

-Συμβάλει στην ενίσχυση της δομής των αρθρώσεων, των χόνδρων και των τενόντων

-Παρέχει προστασία κατά των κραδασμών

-Προάγει την αποκατάστασή των χόνδρων

Το Glucosamine – Hyaluronic Acid – Chondroitin – MSM της Solgar λαμβάνεται ως τρόφιμο ειδικής διατροφής για ενήλικες, 1-3 ταμπλέτες ημερησίως, κατά προτίμηση με τα γεύματα. Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 60 ταμπλετών.

Απελευθερώστε τις αρθρώσεις σας σήμερα, με την 4πλή δύναμη της Solgar!