ΥΓΕΙΑ

Τα 5 δοκιμασμένα γιατροσόφια για τις ιώσεις

Είναι δοκιμασμένα και τα συστήνουν ακόμα και οι γιατροί. Τα γιατροσόφια βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από τις ιώσεις, ειδικά του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως κρυολογήματα, φαρυγγίτιδες κ. λπ.
Τα 5 δοκιμασμένα γιατροσόφια για τις ιώσεις

Είναι δοκιμασμένα και τα συστήνουν ακόμα και οιγιατροί. Τα γιατροσόφια βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από τις ιώσεις,ειδικά του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως κρυολογήματα, φαρυγγίτιδεςκ. λπ.

Τα εγγυημένα γιατροσόφια που έχουν αποδείξει την αξίατους είναι:

Το αλατόνερο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για τιςπλύσεις της μύτης. Όσο κι αν είναι δύσκολο να βάλετε νερό στη μύτη, δοκιμάστεμε μία αμπούλα, όπως γίνεται με τις αμπούλες φυσιολογικού ορού στα μωρά.

Τολάδι βοηθά το βουλωμένο αυτί για να ξεκολλήσει το κερί από τα τοιχώματα του έξωακουστικού πόρου και έτσι να αφαιρεθεί πιο εύκολα από τον γιατρό. Ωστόσο, ανένας άνθρωπος με ουλωμένο αυτί και πόνο στο αυτί έχει πιθανότατα κάποιαφλεγμονή, δηλαδή ωτίτιδα, οπότε σε αυτή την περίπτωση η χρήση λαδιού δεν κάνεικαλό.

Οι γαργάρες με χλιαρό νερό με αλάτι ανακουφίζουν τονπονόλαιμο που οφείλεται σε απλή φαρυγγίτιδα καθώς λόγω της μικροβιοκτόνουδράσης του αλατιού, συμβάλλει στην εξόντωση των ιών και των μικροβίων στηνεπιφάνεια του βλεννογόνου του φάρυγγα.

Το νερό εκτός από την αναγκαία ενυδάτωση πουχρειάζεται ο οργανισμός όταν τον ταλαιπωρεί μια ίωση, μπορεί να βοηθήσει σταπροβλήματα του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, καθώς λειτουργεί σαν φυσικόαποσυμφορητικό, ρευστοποιεί τη βλέννα και βοηθά ώστε ο ίδιος ο οργανισμός νατην αποβάλει.

Με την εισπνοή υδρατμών από χαμομήλι ή ευκάλυπτο,επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση και καθαρισμός των βλενογόννων και Το ίδιο μπορεί ναεπιτευχθεί και με την εισπνοή υδρατμών.