ΥΓΕΙΑ

40 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης, 57 σε ΜΕΘ

Συνεχίζειτην ανοδική της πορεία η γρίπη, από την οποία έχουν χάσει την ζωή τους μέχρισήμερα 40 άνθρωποι ενώ στις Μονάδες Εντατικής  Θεραπείας των νοσοκομείων νοσηλεύονται 57άτομα.
40 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης, 57 σε ΜΕΘ

Συνεχίζειτην ανοδική της πορεία η γρίπη, από την οποία έχουν χάσει την ζωή τους μέχρισήμερα 40 άνθρωποι ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων νοσηλεύονται 57άτομα σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και ΠρόληψηςΝοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 143άτομα και όπως σημειώνουν στο σύνολό τους, πρόκειται για άτομα με υποκείμενανοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι έχουνσυμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στον γιατρό και να λαμβάνουνπροληπτική θεραπεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένηςκυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σεασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου γιαεπιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση τηςγρίπης.

Επίσης, σύμφωναμε τις εκτιμήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτές τις ημέρες οι επισκέψεις σε γιατρό γιασυμπτώματα γριπώδους συνδρομής είναι σχεδόν όπως τις προηγούμενες μέρες, αλλάσε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα των περασμένων ετών.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, επισημαίνουν ότι τα περισσότερα περιστατικά γρίπηςαφορούν σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και τα οποία δεν είχανκάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, παρά το γεγονός ότι το φετινό εμβόλιοκαλύπτει πλήρως από τους ιύς της γρίπης που έχουν προκαλέσει φέτος τηνεπιδημία.

Σύμφωνα επίσης με το Ευρωπαικό Κέντρο Ελέγχου και πρόλψηης Νοσημάτων, ηΕλλάδα και η Ισπανία αποτελούν τις δύο χώρες στην ΕΕ με τα περισσότερακρούσματα από τον ιό της γρίπης.

Διαβάστε ακόμη:

Πενταπλάσιοι φέτος οι θάνατοι από γρίπη, ποιοι κινδυνεύουν(βιντεο)


Παστέρ: Το εμβόλιο καλύπτει όλους τους φετινούς ιούς γρίπης