ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Το άσθμα στις γυναίκες προβληματίζει τους γιατρούς

Το άσθμα στις γυναίκες προβληματίζει τους γιατρούς
Πέντε πνευμονολόγοι δηλώνουν ότι το άσθμα στις γυναίκες δεν είναι μύθος και εξηγούν προκειμένου να γίνουν γνωστές σε όλους τις ιδιαιτερότητες του άσθματος στις γυναίκες.

Πέντε πνευμονολόγοι δηλώνουν ότι το άσθμα στις γυναίκες δεν είναι μύθος και εξηγούν προκειμένου να γίνουν γνωστές σε όλους τις ιδιαιτερότητες του άσθματος στις γυναίκες.


Είναι μια αρρώστια που συνήθως νομίζουμε ότι προσβάλει μόνο τα μικρά αγόρια. Αλλά το άσθμα το οποίο αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο δεν είναι αποκλειστικότητα των ανδρών. Προσβάλλει και γυναίκες άνω των 35 ετών και οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν το άσθμα. Επίσης, είναι καλό να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης αρρώστιας καθώς οι ορμονολογικές αλλαγές παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση κρίσεων χωρίς να ξέρουμε πάντα το γιατί.


Κατά την εφηβεία είναι γεγονός ότι οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο. Όταν όμως μπουν στον χορό οι γυναικείες ορμόνες, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά για τις γυναίκες. Αρχικά είναι πιο δύσκολο να το διαγνώσουμε στα νεαρά κορίτσια και πολλές φορές χορηγείται λανθασμένη θεραπεία. Και δεν είναι μονό αυτό. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά τους καθώς εάν εξασκούν κάποιο άθλημα, καλό θα ήταν να το μειώσουν αλλά και τα καταθλιπτικά συμπτώματα είναι πιο έντονα.


Σύμφωνα με τους πνευμονολόγους, η χορήγηση κάποιου αντιληπτικού μπορεί να εμποδίσει την εκδήλωση άσθματος σε γυναίκες, κυρίως τις αδύνατες, αλλά όπως τονίζουν ακόμα δεν γνωρίζουν πολλά για αυτή τη μέθοδο αλλά ούτε και ποιος τύπος αντισυλληπτικού είναι ικανός για κάτι τέτοιο.
Στην προεμμηνορροϊκή περίοδο, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, τα πνευμονικά προβλήματα των γυναικών αυξάνονται και αυτό οφείλεται στην αδυναμία που μας προκαλεί. Είναι γεγονός ότι η βρογχική υπεραντιδραστικότητα σημειώνεται στις γυναίκες κατά την προεμμηνορροϊκή περίοδο. Φυσικά και η ηλικία συνδέεται με την πνευμονική μας κατάσταση. Αλλά αυτό είναι πιο ξεκάθαρο κατά την εμμηνόπαυση. Οι πνευμονολόγοι δηλώνουν ότι υπάρχει σημαντική αύξηση τέτοιων περιστατικών ειδικά αν οι γυναίκες βρίσκονται υπό την θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.


Τέλος, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου το άσθμα κάνει την εμφάνιση του σε έγκυες γυναίκες. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το άσθμα θεραπεύεται όπως και σε όλα τα άλλα περιστατικά. 

BEST OF NETWORK

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δουλέμποροι σε ρόλο κατασκόπων στο Αιγαίο; Τι ερευνούν ΕΥΠ και Λιμενικό

Κέιτ Μίντλετον: Μία βασίλισσα «σε αναμονή» - Πώς προετοιμάζεται αθόρυβα για το μελλοντικό της ρόλο

Πάσχα 2021: Τι ώρα θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» στην Ανάσταση - Τι θα γίνει με το Άγιο Φως

Τριπλό «χουνέρι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο «σουλτάνος»

Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr: Εθνικά υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Καμπανάκι Θωμαΐδη για τα κορονοπάρτι: Αύξησαν το ιικό φορτίο - «Ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί»

European Super League: Ήρθε, απείλησε και γκρεμίστηκε σαν «χάρτινος πύργος»

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για φόνο ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν - Ποια ποινή αντιμετωπίζει

Κορονοπάρτι: Κωδικός «καθαρές πλατείες» από την ΕΛΑΣ - Σε επιφυλακή αστυνομικοί, έτοιμοι να επέμβουν

Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργίες μέσα στο χρόνο: Από 5 γίνονται 8

Μόλις είδαμε το μεγαλύτερο κόλπο της «Συμμορίας των 12»