ΥΓΕΙΑ

Μήπως είστε έγκυος; Δείτε τα συμπτώματα! (Λίστα)

Η πλειοψηφία των γυναικών μέχρι να διαπιστώσουν ότι έχουν καθυστέρηση περιόδου και να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης, δεν γνωρίζουν ότι είναι έγκυες. Μάλιστα, ίσως περάσει και ένας ολόκληρος μήνας από τη σύλληψη!

Μήπως είστε έγκυος; Δείτε τα συμπτώματα! (Λίστα)

Ωστόσο, υπάρχουν συμπτώματα τα οποία σε συνδυασμό με την καθυστέρηση δείχνουν κατευθείαν... εγκυμοσύνη!

Δείτε τα αναλυτικά!

Ευαίσθητοι και πρησμένοι μαστοί

Η αίσθηση του πόνου μπορεί να μοιάζει- αλλά σε πολύ πιο έντονο βαθμό- με την αίσθηση πόνου που έχει το στήθος σας πριν την περίοδο. Αυτή η δυσφορία θα αρχίσει να περιορίζεται αισθητά μετά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, καθώς το σώμα αρχίζει να συνηθίζει τις ορμονικές αλλαγές.

Αίσθηση αδιαθεσίας

Είναι πιθανό ωστόσο, η ραγδαία αύξηση των επιπέδων της ορμόνης προγεστερόνη να ευθύνεται για την έντονη υπνηλία που παρατηρείται τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τη σύλληψη. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο ενεργητική στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης, αν και το αίσθημα της αδιαθεσίας συνήθως επιστρέφει προς το τέλος της εγκυμοσύνης, εξαιτίας των επιπλέον κιλών.

Αιμορραγία «εμφύτευσης»

Αυτή η μικρή αιμορραγία μπορεί να οφείλεται στο γονιμοποιημένο ωάριο, το οποίο προσπαθεί να πάρει θέση στα τοιχώματα της μήτρας, τα οποία είναι πλούσια σε αιμοφόρα αγγεία. Η διαδικασία αυτή αρχίζει περίπου έξι μέρες μετά τη γονιμοποίηση.

Ναυτία και εμετός

Στις περισσότερες γυναίκες η πρωινή ναυτία δεν εμφανίζεται πριν να περάσει ένας μήνας από τη στιγμή της σύλληψης.

Αυξημένη ευαισθησία στις μυρωδιές

Αν και δεν έχει δοθεί επιστημονική εξήγηση, αυτή μπορεί να είναι μια παρενέργεια της ραγδαίας αύξησης των ποσοτήτων οιστρογόνων στον οργανισμό σας.

Κοιλιακός μετεωρισμός

Οι ορμονικές αλλαγές τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τη σύλληψη μπορεί να σας προκαλέσουν ένα έντονο αίσθημα μετεωρισμού, με αρκετά αέρια, παρόμοιο με το αίσθημα που έχουν κάποιες γυναίκες όταν περιμένουν την περίοδό τους.

Έντονη συχνουρία

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ποσότητα του αίματος και άλλων σωματικών υγρών αυξάνει απότομα, κι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ροής από τα νεφρά προς την ουροδόχο κύστη σας. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί αρχίζει συνήθως να εμφανίζεται γύρω στην έκτη εβδομάδα της κύησης και συνεχίζει ή γίνεται όλο και πιο έντονο όσο προχωρά η εγκυμοσύνη.

Υψηλή θερμοκρασία

Εάν γνωρίζετε ποια είναι ακριβώς η σταθερή σας θερμοκρασία και, ξαφνικά, δείτε ότι έχει ανέβει ελαφρώς και παραμένει ανεβασμένη για 18 συνεχόμενες μέρες, τότε, το πιθανότερο είναι ότι έχετε μείνει έγκυος.

Εάν έχετε τα περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα, λοιπόν, τα νέα είναι μάλλον καλά! Για να το επιβεβαιώσετε, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης!