ΥΓΕΙΑ

Αϋπνία: Ο πιο εύκολος τρόπος να τη νικήσετε!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα βράδια; Υπάρχει ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος να αντιμετωπίσετε άμεσα την αϋπνία.

Αϋπνία: Ο πιο εύκολος τρόπος να τη νικήσετε!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καναζάουα στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τον ύπνο μας.

Η σχετική μελέτη που πραγματοποίησαν και στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα κατέδειξε ότι η κατανάλωση ρυζιού συνδέεται με τον ποιοτικό ύπνο. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν το περισσότερο ρύζι ήταν και αυτοί που απολάμβαναν τον καλύτερο ύπνο.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης την πιθανή επίδραση του ψωμιού και των noodles στον ύπνο, όμως δεν παρατήρησαν κάποια ισχυρή συσχέτιση.

Αν και η σχέση ρυζιού και ύπνου παραμένει ασαφής, οι ερευνητές υποθέτουν ότι το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί από τον υψηλό γλυκαιμικό δείκτη του ρυζιού. Ο γλυκαιμικός δείκτης δείχνει πόσο γρήγορα διασπώνται οι υδατάνθρακες σε σάκχαρα.

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ανεβάζουν τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται τρυπτοφάνη, την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να συνθέσει τη σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που βοηθά στη χαλάρωση και τον ύπνο.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το πιο απλό τρικ για καλύτερο ύπνο!
Δείτε ποια είναι η πιο... ξεκούραστη πόλη του κόσμου!
Δείτε από τι κινδυνεύετε αν κοιμάστε το μεσημέρι