ΥΓΕΙΑ

Πάσχετε από αυχενικό σύνδρομο εάν...

Με τον όρο αυχενικό σύνδρομο ορίζουμε την εκδήλωση πόνων και ενοχλημάτων στον αυχένα και στη γύρω περιοχή. Το αυχενικό εκδηλώνεται αρχικά με την αίσθηση μίας «τανάλιας» που σφίγγει επίμονα το σβέρκο μας, ενώ με τον καιρό το σφίξιμο αυτό μετατρέπεται σε πόνο. Στη συνέχεια είναι δυνατόν να εμφανίζονται πονοκέφαλοι, μουδιάσματα και συχνά ζαλάδες.

Πάσχετε από αυχενικό σύνδρομο εάν...

Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε ενόχληση ή συνδυασμός συμπτωμάτων που οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσπονδύλιων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών μπορεί να ονομαστεί «αυχενικό σύνδρομο» και συνήθως εκδηλώνεται σε άτομα 26-30 ετών.

Ο πόνος, σε πολλές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να ακτινοβολεί στην πλάτη, τους ώμους, τα χέρια, ακόμα μέχρι τα δάκτυλα των χεριών, αφού από τη λειτουργική διαταραχή των σπονδύλων του αυχένα μπορούν να πιεστούν ή να ερεθιστούν τα νεύρα.

Δείτε ποια είναι αναλυτικά τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται το αυχενικό σύνδρομο:

- Άλγος στην περιοχή του αυχένα
- Κεφαλαλγίες
- Άλγος στον ώμο
- Άλγος στο βραχίονα ή/και στο χέρι
- Περιορισμός της κινητικότητας της αυχενικής μοίρας
- Μείωση της μυϊκής ισχύος στα άνω και κάτω άκρα
- Διαταραχή στη βάδιση
- Μουδιάσματα στα άνω άκρα
- Μυϊκή αδυναμία στα κάτω άκρα
- Ζάλη και αστάθεια
- Καρηβαρία («βαρύ κεφάλι»)
- Ίλιγγος

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως πολλά άλλα προβλήματα υγείας, και το αυχενικό σύνδρομο εκδηλώνεται διαφορετικά σε κάθε παθόντα, γι αυτό και επιβάλλεται η πραγματοποίηση μαγνητικής τομογραφίες, που συμβάλλει καθοριστικά στην παροχή πληροφοριών για τον εκάστοτε πάσχοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ