ΥΓΕΙΑ

Το πιο απλό και γρήγορο τεστ για την οστεοαρθρίτιδα!

Ο οστεοαρθρίτιδα είναι η συνηθέστερη μορφή αρθρίτιδας και εκδηλώνεται όταν ο προστατευτικός χόνδρος στα άκρα των οστών φθείρεται με την πάροδο των ετών. Αν και η οστεοαρθρίτιδα πλήττει κάθε άρθρωση του σώματος, εκδηλώνεται συνηθέστερα στα χέρια, τα γόνατα, το ισχίο και τη σπονδυλική στήλη.

Το πιο απλό και γρήγορο τεστ για την οστεοαρθρίτιδα!

Εάν ανησυχείτε για την οστεοαρθρίτιδα και θέλετε να την προλάβετε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, υπάρχει ένα απλό «προειδοποιητικό τεστ» που μπορεί να σας βοηθήσει!

Στο πλαίσιο νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Arthritis Care & Research και περιελάμβανε περίπου 5.000 άτομα, ερευνητές από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λιντς διαπίστωσαν ότι το «τρίξιμο» και ο πόνος στα γόνατα όταν ανεβαίνουμε σκάλες αποτελεί την πρώτη ένδειξη οστεοαρθρίτιδας.

Η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς η οστεοαρθρίτιδα συχνά εντοπίζεται σε προχωρημένο στάδιο, όταν η άρθρωση έχει πια καταστραφεί και η μόνη λύση είναι η χειρουργική επέμβαση.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την μείωση των δεικτών αναπηρίας και μειωμένης λειτουργικότητας λόγω της πάθησης. Ακόμη και απλά βήματα, όπως η απώλεια μερικών κιλών για να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις, αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας σε αρχικό στάδιο, καθώς βοηθούν να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της νόσου.

Θα πρέπει ούτως ή άλλως να χρησιμοποιείτε τις σκάλες, καθώς είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος να ασκηθείτε σε καθημερινή βάση, οπότε την επόμενη φορά μην αμελήσετε τυχόν τριξίματα και πόνους!

Διαβάστε επίσης:

Άνοια: Το γρήγορο τεστ που δείχνει αν κινδυνεύετε
Τεστ: Ξέρετε πώς να είστε... υγιείς;
Τεστ: Τι ηλικία έχει ο εγκέφαλός σας;