ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων και πιάτων

Οι πλύσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες και ειδικά με υγρά απορρυπαντικά ευνοούν τη δημιουργία μικροβίων και μυρωδιάς στα πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

Έτσι θα καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων και πιάτων

Για να είστε σίγουροι ότι οι κάδοι των πλυντηρίων είναι καθαροί αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα:

Πλυντήριο ρούχων

-Μία φορά το μήνα βάλτε ένα πρόγραμμα πλύσης με θερμοκρασία πάνω από 60°C. Τοποθετήστε απορρυπαντικό σε σκόνη στη θήκη και αφήστε το να δουλέψει .

-Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην θέση του απορρυπαντικού δύο φλιτζάνια ξύδι και να θέσετε το πλυντήριο στο πιο θερμό πρόγραμμα, ώστε να απομακρύνετε οσμές που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του.

-Μία άλλη λύση είναι ανά δύο μήνες να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, μαγειρική σόδα και να το θέτετε σε λειτουργία. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαλύσετε 4 κουταλιές μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Εμποτίστε ένα πανάκι με το διάλυμα αυτό και σκουπίστε καλά την εσωτερική επιφάνεια του πλυντηρίου. Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί από την σόδα.

-Για τον καλύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιείστε το καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων (1-3 φορές το χρόνο).

-Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε τον κάδο με καθαριστικό για ανοξείδωτες επιφάνειες.

Πλυντήριο πιάτων

-Ελέγξτε την περιοχή αποστράγγισης και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα φαγητού.

-Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο πλυντήριο ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά, απολυμαίνει, και βοηθά στην απομάκρυνση της μούχλας. Σε μία άλλη κούπα βάλτε μαγειρική σόδα (ως τη μέση της κούπας) και τοποθετήστε την στο πάνω ράφι. Δουλέψτε το πλυντήριο για ένα κύκλο πλυσίματος με το πιο ζεστό νερό. Αφού τελειώσει το πλύσιμο, αφήστε το κλειστό για άλλα 20 λεπτά.

-Ανοίξτε την πόρτα του και στεγνώστε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα απαλό σφουγγάρι.

Διαβάστε επίσης:

Το βρώμικο μυστικό που κρύβουν οι... πιτζάμες σας!

Πώς να καθαρίσετε σωστά το πιο βρόμικο μέρος του αυτοκινήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ