ΥΓΕΙΑ

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας στα παιδιά

Η πρόσληψη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τροφών που περιέχουν μια συγκεκριμένη βιταμίνη συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης αλλεργιών στα παιδιά.

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας στα παιδιά

Επιστήμονες πραγματοποίησαν στις ΗΠΑ έρευνα σε 1.248 μητέρες και τα παιδιά τους από το πρώτο τρίμηνο κύησης μέχρι τα παιδιά να φτάσουν στην ηλικία των 7 ετών.

Ανακάλυψαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη τροφών με βιταμίνη D (ισοδύναμη με την ποσότητα βιταμίνης D σε μερίδα γάλακτος 236 ml ημερησίως) στην εγκυμοσύνη συνδέθηκε με 20% μικρότερο ποσοστό αλλεργικής ρινίτιδας στη σχολική ηλικία. Δεν φάνηκε μείωση σε σχέση με την πρόσληψη της βιταμίνης από συμπληρώματα.

Η Supinda Bunyavanich, δήλωσε ότι οι έγκυες έχουν απορίες σχετικά με το τι θα πρέπει να τρώνε κατά τη διάρκεια της κύησης και η έρευνα δείχνει ότι είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η πηγή των θρεπτικών ουσιών στη διατροφή τους.

bigstock Pregnancy Eating 91775270

Η βιταμίνη D ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και παίζει ρόλο στο άσθμα και την αλλεργία.

Προηγούμενες έρευνες εξέτασαν τη βιταμίνη και την αλλεργία σε διάφορες χρονικές περιόδους αλλά η νέα έρευνα αξιολόγησε συνολικά τα επίπεδα της βιταμίνης D σε πολλά σημεία (στην κύηση, στον τοκετό και στη σχολική ηλικία) και με διάφορες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Διαβάστε επίσης:

Σάκχαρο στην εγκυμοσύνη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο, τι μπορείτε να κάνετε

Πάρκινσον: Η βιταμίνη που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας