ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Οι βιταμίνες που βοηθούν τους πάσχοντες από άσθμα

Οι βιταμίνες που βοηθούν τους πάσχοντες από άσθμα

Τα παιδιά που πάσχουν από άσθμα είναι σκόπιμο να ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες που προστατεύουν τους πνεύμονες.

Προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο τα αντιοξειδωτικά συμπληρώματα βοηθούν στη θεραπεία του άσθματος, επιστήμονες του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στο Μεξικό εξέτασαν 158 παιδιά τα οποία χώρισαν σε δύο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα χορηγούσαν σε καθημερινή βάση ποσότητα βιταμινών, ενώ στη δεύτερη ψευδοφάρμακο. Μετά το πέρας της μελέτης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα συμπληρώματα βιταμινών βελτίωσαν τα αποτελέσματα της σπειρομέτρησης, μιας δοκιμασίας που εκτιμά την πνευμονική λειτουργία.

bigstock Vegetables And Fruits 2688013

Τα παιδιά είχαν χωριστεί σε πάσχοντα από ήπιας, μέτριας και μεγάλης βαρύτητας άσθμα. Οι ευεργετικές ιδιότητες των βιταμινών παρατηρήθηκαν μόνο στις δύο τελευταίες κατηγορίες.

Όπως επισήμαναν οι επιστήμονες, το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρό άσθμα είναι πιθανότατα περισσότερο ευάλωτα στη ρύπανση που προκαλείται από την τρύπα του όζοντος, εξαιτίας της μείωσης των αντιοξειδωτικών αμυντικών μηχανισμών των πνευμόνων.

Γι' αυτό συστήνουν στα παιδιά με άσθμα που εκτίθενται σε μολυσμένη ατμόσφαιρα να λαμβάνουν ελαφρώς υψηλότερες ποσότητες βιταμινών C και E και να ακολουθούν διατροφή πλούσια σε εσπεριδοειδή και πράσινα λαχανικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από άσθμα

Άσθμα άσκησης: Πότε εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται

Άσθμα: Πόσο καθυστερεί τις πιθανότητες κύησης

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen