ΥΓΕΙΑ

Από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλές ζωικές πρωτεΐνες

Οι γυναίκες και ειδικά όσες βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία που καταναλώνουν πολλές ζωικές πρωτεΐνες, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλές ζωικές πρωτεΐνες

Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 103.878 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών. Οι εθελόντριες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, μέσα από το οποίο αξιολογήθηκε η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης, καθώς και η προέλευσή της.

bigstock Heart Attack Symptom 86498495

Οι γυναίκες που κατανάλωναν αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης φάνηκε να έχουν σημαντικά υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.

Μάλιστα, ο κίνδυνος βρέθηκε να είναι υψηλότερος για τις γυναίκες που κατανάλωναν κυρίως πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα ευρήματα της μελέτης θα πρέπει να ερμηνευθούν προσεκτικά, καθώς απαιτούνται περισσότερες μελέτες για τη διερεύνηση της συσχέτισης.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.

Αναφέρουν επίσης πως, δεδομένης της συχνότητας εμφάνισης της νόσου, ειδικά σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η διερεύνηση της πιθανής επίδρασης διατροφικών παραγόντων θεωρείται αναγκαία.

Διαβάστε επίσης:

Κόκκινο κρέας: Σε ποια ποσότητα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, εμφράγματος και διαβήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ