ΥΓΕΙΑ

Πόνοι περιόδου: 3 ασκήσεις γιόγκα που θα σας ανακουφίσουν

Η γιόγκα κερδίζει τα τελευταία χρόνια έδαφος στην επιστημονική έρευνα, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι έχει αναλγητική δράση για τους πόνους στη μέση ή τους πόνους λόγω αρθρίτιδας.

Πόνοι περιόδου: 3 ασκήσεις γιόγκα που θα σας ανακουφίσουν

Μπορείτε να επωφεληθείτε κι εσείς από την ανακουφιστική επίδραση της γιόγκα κάνοντας τις τρεις παρακάτω απλές ασκήσεις για να καταπραΰνετε τους πόνους περιόδου.

1. Ξαπλωμένη θεά

3 moves that soothe cramps ss1

Ξαπλώστε ενώνοντας τα πέλματα και αφήνοντας τα γόνατα να πέσουν προς το πάτωμα. Εάν αισθάνεστε «τράβηγμα» στα ισχία, τοποθετήστε ένα στήριγμα (π.χ. μαξιλάρι) κάτω από τα γόνατα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό.

2. Στάση του παιδιού

3 moves that soothe cramps ss2

Γονατίστε ανοίγοντας τα πόδια σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη από το άνοιγμα των ισχίων. Αφήστε τους γλουτούς να βυθιστούν προς το πάτωμα και τεντώστε τα χέρια και τον κορμό προς τα εμπρός. Μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό.

3. Στάση της γάτας και της αγελάδας

3 moves that soothe cramps ss3

Σχηματίστε ένα «τραπεζάκι» στηρίζοντας το σώμα σας στις παλάμες και στα γόνατα. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και σπρώξτε την πλάτη σας προς το ταβάνι ώστε να σχηματίσει καμπύλη, βυθίζοντας ταυτόχρονα το πηγούνι προς το στέρνο και την «ουρά» προς την κοιλιά. Κατά την εκπνοή, σηκώστε το κεφάλι και την ουρά προς το ταβάνι, σαν να προσπαθείτε να τα ενώσετε, ώστε ο αφαλός να πλησιάσει το πάτωμα. Κάντε εναλλάξ τις δύο κινήσεις πέντε με δέκα φορές.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Αποτελεσματική ως έναν βαθμό η γιόγκα για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στη μέση

Γιόγκα & βελονισμός: Ποιους πόνους ανακουφίζουν

Τάι-τσι και γιόγκα παρέχουν σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς με αρθρίτιδα