ΥΓΕΙΑ

Πώς θα αποφύγετε το φούσκωμα μετά το φαγητό

Το φούσκωμα που εκδηλώνεται μετά από ένα γεύμα σπανίως αποτελεί λόγο ανησυχίας, σε κάθε περίπτωση όμως η δυσφορία που προκαλεί δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Πώς θα αποφύγετε το φούσκωμα μετά το φαγητό

Στους περισσότερους ανθρώπους, το φούσκωμα είναι απλώς μια «παρενέργεια» της πέψης. Καθώς διασπώνται στη γαστρεντερική οδό οι τροφές που καταναλώνουμε, παράγονται αέρια που προκαλούν τη χαρακτηριστική διαστολή της κοιλιάς. Το πρόβλημα δε εντείνεται όταν μαζί με το φαγητό καταπίνουμε και αέρα.

Το φούσκωμα μετά το φαγητό μπορεί βέβαια να αποτελεί και σύμπτωμα παθήσεων όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή μιας τροφικής ευαισθησίας ή δυσανεξίας. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν εκδηλώνετε συχνά φούσκωμα μετά το φαγητό και αυτό συνοδεύεται και από άλλες ενοχλήσεις όπως πόνο στην περιοχή της κοιλιάς, ναυτία, κόπωση, ανεξήγητη απώλεια βάρους, δερματικούς ερεθισμούς ή διάρροια.

Εφόσον το φούσκωμα δεν οφείλεται σε κάποια παθολογική αιτία, είναι δυνατό να το αποφύγουμε ακολουθώντας μερικές απλές πρακτικές. Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε τις πιο αποτελεσματικές από αυτές.

Πηγή: Medical News Today

Δείτε κι αυτό:

Τέσσερις λόγοι που πονάει το στομάχι μετά το φαγητό

Το ρίξατε έξω με το φαγητό; Επτά τροφές για να επανέλθετε στο πι και φι! (pics)

Έχετε καούρες; Τι πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας

Επίμονο ρέψιμο: Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει