ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: Μάθε τις επιλογές σου, βρες την κατάλληλη μέθοδο για εσένα

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης. Η ετήσια παγκόσμια καμπάνια που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της ημέρας αυτής έχει σαν όραμα καμία εγκυμοσύνη να μην είναι ανεπιθύμητη.

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης: Μάθε τις επιλογές σου, βρες την κατάλληλη μέθοδο για εσένα

Στόχος της ημέρας αυτής είναι να βελτιωθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την αντισύλληψη και οι νέοι να έχουν ορθή και αξιόπιστη πληροφόρηση ώστε να κάνουν σωστές επιλογές όσον αφορά τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η προώθηση του οικογενειακού προγραμματισμού και η εξασφάλιση της πρόσβασης στις διάφορες μεθόδους αντισύλληψης για όλες τις γυναίκες και όλα τα ζευγάρια αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία και την αυτονομία, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την υγεία και την ανάπτυξη των κοινωνιών.

Ταυτόχρονα, επιλέγοντας εάν, πότε και πόσα παιδιά θα κάνουν, τα ζευγάρια συμβάλλουν στην επίτευξη παγκόσμιων στόχων αναφορικά με την υγεία.

Δεδομένου ότι οι διαθέσιμες μέθοδοι αντισύλληψης είναι πολλές, είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς ποια είναι η πλέον κατάλληλη ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τον τρόπο ζωής του. Ερωτήματα που πρέπει να τεθούν ώστε να γίνει η επιλογή της μίας έναντι της άλλης αντισυλληπτικής μεθόδου είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

Με την καθοδήγηση του γιατρού, κάθε νέος, νέα και ζευγάρι μπορεί και οφείλει να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο αντισύλληψης ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε θέματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

Οι μέθοδοι αντισύλληψης με μια ματιά

Οι μέθοδοι αντισύλληψης που έχεις στη διάθεσή σου διαφέρουν ως προς την αποτελεσματικότητα, τη διάρκεια και τον τρόπο χορήγησής τους.

Συνοπτικά μπορείς να δεις τις πληροφορίες αυτές στο παρακάτω γράφημα.

methodoi antisullipsis S

Πάτησε επάνω στο γράφημα για να το δεις σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για καθεμιά από τις μεθόδους αντισύλληψης μπορείς να δεις πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της gallery.

Μπορείτε επίσης να δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα του Onmed για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ