ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ενημερώνομαι θα πει με… Prosexo

Ενημερώνομαι θα πει με… Prosexo

Στη σύγχρονη εποχή, η ενημέρωση γύρω από θέματα αντισύλληψης είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Πλέον η σεξουαλική ζωή των νέων ξεκινάει πολύ νωρίτερα απ' ό,τι συνηθιζόταν στο παρελθόν και δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά καταλήγουν να «πιάνονται» απροετοίμαστα από καταστάσεις που δεν κατάφεραν να προφυλαχθούν λόγω άγνοιας.

Η ελλιπής ενημέρωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες κυήσεις, καθώς και στη μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, που θέτουν τη ζωή μας σε κίνδυνο, επιφέρουν πολλά προβλήματα και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Η πρόληψη και η προστασία θα πρέπει να παραμένουν προτεραιότητα ανεξαρτήτως εποχής, γι' αυτό και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό τόσο οι νέοι όσο και οι γονείς τους να πληροφορούνται σφαιρικά για θέματα αντισύλληψης από αξιόπιστες πηγές.

Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει το site Prosexo.gr, το οποίο αποτελεί μία πλήρως ενημερωμένη σελίδα που περιέχει πληροφορίες για κάθε νέα αντισυλληπτική μέθοδο. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στοιχεία για τις διαθέσιμες αντισυλληπτικές μεθόδους στην Ελλάδα, να διαβάσουν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους, προκειμένου στη συνέχεια, με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, να είναι σε θέση να διαλέξουν εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους.

Παράλληλα, θα γνωρίσουν καλύτερα τις μακροπρόθεσμες μεθόδους αντισύλληψης, όπως το σπιράλ και ο κολπικός δακτύλιος, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές και μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη σε όσους τις προτιμούν, ανάλογα πάντοτε με την περίπτωση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφύγουμε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, πέρα από το αντισυλληπτικό χάπι και τα προφυλακτικά.

Το σημαντικότερο είναι ότι στην εν λόγω σελίδα, η οποία βρίσκεται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας, οι νέοι και οι γονείς τους μπορούν να ανακαλύψουν όλες τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να είναι σίγουροι ότι η απόφαση που έλαβαν ικανοποιεί τόσο τις προσωπικές τους ανάγκες όσο και τον τρόπο ζωής τους.

Η αντισύλληψη είναι μέρος της σύγχρονης ζωής, για αυτό πρέπει να δοθεί στο θέμα η προσοχή που του αξίζει. Οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν να μιλούν ελεύθερα, να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο θα προστατέψουν αποτελεσματικά το σώμα τους και θα αποφύγουν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Το Prosexo.gr τις ενθαρρύνει να συζητήσουν με τους ειδικούς προκειμένου να κάνουν ασφαλείς επιλογές για το σώμα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η γνώση είναι δύναμη και η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα που αφορούν ζητήματα αντισύλληψης.