ΥΓΕΙΑ

Προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της περιόδου: Ο ρόλος της διατροφής

Ο ύπνος των γυναικών είναι πιθανό να διαταράσσεται λίγες μέρες πριν από την έναρξη της περιόδου.

Προβλήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της περιόδου: Ο ρόλος της διατροφής

Το γεγονός χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς ο ύπνος έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την ποιότητα του ύπνου των γυναικών λίγες ημέρες πριν από την περίοδό τους. κατά την ωχρινική φάση, και τις ημέρες που ακολουθούν την πρώτη ημέρα της εμμήνου ρύσεως.

Διαπίστωσαν ότι τις ημέρες πριν την περίοδο, οι γυναίκες ξυπνούσαν πιο συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου και περνούσαν περισσότερο χρόνο ξαπλωμένες στο κρεβάτι. Το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί σε συνδυασμό με την κακή διατροφή.

Η μελέτη εξέτασε επίσης κατά πόσο οι διαφορετικές διατροφικές συνήθειες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον ύπνο κατά τη διάρκεια αυτών των δύο φάσεων.

Οι επιστήμονες συνέκριναν δύο διατροφικά προγράμματα: Ένα που περιλάμβανε μία ισορροπημένη θερμιδική πρόσληψη και ένα δεύτερο με 55% λιγότερες θερμίδες. Ανακάλυψαν ότι η ποιότητα του ύπνου των γυναικών ήταν ακόμη χειρότερη όταν ακολουθούσαν τη διατροφή με τις μειωμένες θερμίδες.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το παραπάνω είναι πιθανόν να σχετίζεται με τις αλλαγές στις ορμόνες, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι ορμονικές ανισορροπίες μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Endocrine Society.

Πηγή: mindbodygreen.com

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση βάρους στην περίοδο: Πού οφείλεται;

Περίοδος: 8 λόγοι που διαρκεί περισσότερο από το φυσιολογικό

Κατάθλιψη στις γυναίκες: Ο ρόλος της πρώτης περιόδου