ΥΓΕΙΑ

Αυτό το καλοκαίρι ο ήλιος έρχεται... #SunFilos!

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής! Μερικά λεπτά κάτω από τον ήλιο είναι αρκετά για να ενεργοποιηθεί η βιταμίνη D στον οργανισμό, και να μας χαρίσει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που χρειαζόμαστε, ώστε να διατηρήσουμε μια καλή υγεία. Και φυσικά, χάρη στον ήλιο ενεργοποιείται η σεροτονίνη, εκείνη η ορμόνη που μας κάνει πιο χαρούμενους, που μας γεμίζει ενέργεια, και μας χαρίζει ένα αίσθημα ευεξίας. Βέβαια, όλα θέλουν μέτρο...

Αυτό το καλοκαίρι ο ήλιος έρχεται... #SunFilos!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, με βασικότερο αίτιο την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Ειδικότερα στην Ελλάδα, μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο που περιβάλλεται από θάλασσα, το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να θεραπευτεί, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα. Γι' αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πιο πολύτιμο σύμμαχό μας, που δεν είναι άλλος από την πρόληψη!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30’ πριν βγούμε στον ήλιο.
  • Ένα απλό μπλουζάκι παρέχει αντηλιακή προστασία αντίστοιχη με SPF 7. Επομένως, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό ακόμα και σε περιοχές που είναι καλυμμένες με ρούχα.
  • Καλό είναι να αποφεύγουμε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ έντονη.
  • Φοράμε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου, ειδικά στην παραλία.
  • Κάνουμε αυτοεξέταση μια φορά το μήνα ή επισκεπτόμαστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο το δερματολόγο μας, για να ελέγξει τυχόν αλλαγές σε ήδη υπάρχουσες ελιές ή εμφάνιση νέων.
sunfilos 1200x628 v1

Όσο για το τελευταίο, σου έχουμε νέα! Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène, διοργανώνουν για ακόμα μία χρονιά την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο!

Από 3-7 Ιουνίου, εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα σε εξετάζουν ΔΩΡΕΑΝ και σου δίνουν χρήσιμες συμβουλές πρόληψης και προστασίας, μοιράζοντας παράλληλα δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Κλείσε άμεσα ραντεβού στο δερματολόγο της περιοχής σου, καλώντας στο 215 215 8523 ή μέσω της ιστοσελίδας www.sunfilos.gr