ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Οι 5 κατηγορίες τροφών που προκαλούν φλεγμονή (εικόνες)

Οι 5 κατηγορίες τροφών που προκαλούν φλεγμονή (εικόνες)

Η φλεγμονή έχει δύο πρόσωπα: Βοηθά στην αποκατάσταση των κυτταρικών βλαβών, όταν αυξάνεται όμως, μπορεί να γίνει επικίνδυνη και να οδηγήσει σε αρθρίτιδα, καρδιακή νόσο και άλλα προβλήματα υγείας.

Τα επίπεδα φλεγμονής επηρεάζονται από τη διατροφή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι ο τρόπος του σώματος να προστατεύσει την υγεία όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιλαμβάνεται κάποια απειλή για το σώμα. Η περιστασιακή φλεγμονή μπορεί να προστατεύσει το σώμα σας, αλλά η χρόνια φλεγμονή ανοίγει την πόρτα σε πολλές σοβαρές ασθένειες.

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη φλεγμονή, ξεκινήστε από την κουζίνα σας. Όταν φτιάχνετε τη λίστα του σούπερ μάρκετ, προσθέστε λιγότερες φλεγμονώδεις και περισσότερες αντιφλεγμονώδεις τροφές, όπως λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, φασόλια, σπόρους και λιπαρά ψάρια.

Δείτε ποιες τροφές προκαλούν φλεγμονή και πρέπει να αποφεύγετε: