Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του καρκίνου στην επιδερμίδα και η αντιμετώπισή τους

Το 80% των ασθενών που ακολουθούν κάποια θεραπεία κατά του καρκίνου (ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, συνδυασμό αυτών κοκ), αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα τους. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν ξηρότητα, κνησμό, ευαισθησία και ερεθισμούς. Συχνά, η ένταση των συμπτωμάτων είναι τέτοια, που ο ασθενής προτιμά να διακόψει τη θεραπεία προκειμένου να ανακουφιστεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που ακολουθούν κάποια θεραπεία κατά του καρκίνου και αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες στην επιδερμίδα τους, δεν αναζητούν βοήθεια για τα προβλήματα που προκύπτουν στην επιδερμίδα τους.

KARKINOPATHIS



Η La Roche - Posay ωστόσο, πιστεύει ότι κανένας ασθενής δεν πρέπει να διακόπτει ή να επιβραδύνει τη θεραπεία του νιώθοντας αβοήθητος. Στόχος της λοιπόν είναι η ενημέρωση και η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της, η La Roche - Posay βρίσκεται στο πλευρό τόσο των ασθενών, όσο και των φροντιστών τους. Για αυτό το λόγο, δημιούργησε μία εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων και ογκολόγων, ESKIMO ( European Skin Management in Oncology). Στην Ελλάδα, η La Roche - Posay συνεργάζεται με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», στοχεύοντας στην ενημέρωση και την παροχή λύσεων στους ασθενείς και τους οικείους τους.

laroche2

Η La Roche - Posay δεσμεύεται να προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις φροντίδας αλλά και πολύτιμη καθοδήγηση καθ’όλη τη διάρκεια της θεραπείας για να προσφέρει ανακούφιση, άνεση και καλύτερη ψυχολογία στον ασθενή, σε αυτή την τόσο ευάλωτη στιγμή της ζωής του.

laroche3

Ακόμα, στοχεύοντας στην ενημέρωση και την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών της θεραπείας ενάντια στον καρκίνο στην επιδερμίδα, ένωσε τις δυνάμεις της με τον γνωστό ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη. «Σαφώς υπάρχει φόβος όταν μαθαίνεις ότι είσαι άρρωστος. Όμως ο φόβος γίνεται πείσμα και το πείσμα ελπίδα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τις θεραπείες ήταν πολλές. Αρκετές ήταν και δερματικές οι οποίες ήταν επίπονες σωματικά και ψυχολογικά. Τα προϊόντα της La Roche - Posay με βοήθησαν στο να περιοριστούν και να ανακουφιστούν», σημειώνει ο Αντίνοος Αλμπάνης, και συμπληρώνει: «Μαζί με τη La Roche-Posay μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: Tην ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση των αλλαγών στο δέρμα και το να σταθούμε δίπλα σε ανθρώπους που νοσούν».

laroche4



Τόσο η La Roche - Posay, όσο και ο Αντίνοος Αλμπάνης, θέλουν να περάσουν το ηχηρό μήνυμα ότι, κανένας ασθενής, δεν πρέπει να νιώθει αβοήθητος απέναντι στις προκλήσεις του καρκίνου. Οι ασθενείς με καρκίνο πλέον έχουν επιλογές μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους σημαντικά ώσπου να βγουν νικητές.