ΥΓΕΙΑ

Ωμέγα-3 λιπαρά: Τα οφέλη για την επιδερμίδα, την όραση, τη διάθεση

Η κατανάλωση ψαριών δεν ωφελεί μόνο την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Ωμέγα-3 λιπαρά: Τα οφέλη για την επιδερμίδα, την όραση, τη διάθεση

Δείτε τρία λιγότερο γνωστά οφέλη της επαρκούς πρόσληψης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Βελτιώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα

Αν και τα συμπληρώματα ωμέγα-3 δεν φημίζονται για τη συμβολή τους στην υγεία της επιδερμίδας, αποδεικνύεται ότι υποστηρίζουν διάφορες πτυχές της. Τα καλά λιπαρά συμβάλλουν στην ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος επειδή προστατεύουν την εξωτερική του στοιβάδα από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Ανασκόπηση του 2020 διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αυξάνουν τη φωτοπροστασία.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, για να προσλαμβάνετε επαρκείς ποσότητες ωμέγα τρία λιπαρών οξέων, πρέπει να καταναλώνετε δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα.

Υποστηρίζουν την όραση

Η πολύωρη παραμονή μπροστά στις οθόνες, εντείνει τις ανησυχίες για την όρασή μας. Εάν αντιμετωπίζετε ξηροφθαλμία ή ανησυχείτε για την όρασή σας, ένα ποιοτικό συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να σας βοηθήσει.

Σύμφωνα με μετα-ανάλυση του 2019, τα συμπληρώματα ωμέγα-3 μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγρασία στα μάτια και να διασφαλίσουν ότι λιπαίνονται επαρκώς.

Τα ωμέγα τρία έχουν επίσης νευροπροστατευτική δράση, υποστηρίζοντας τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς, δηλαδή μας βοηθούν να βλέπουμε καθαρά.

Βελτιώνουν τη διάθεση

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ντοπαμίνη στον εγκέφαλο.

Μελέτη του 2019 έδειξε ότι τα ωμέγα-3 αυξάνουν τους βασικούς νευροδιαβιβαστές που τονώνουν τη διάθεση στον εγκέφαλο, δηλαδή τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη.

Πηγή: mindbodygreen