ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Απλά tips για να σταματήσετε τον χρόνο

Ο χρόνος είναι αδυσώπητος και τα σημάδια που αφήνει στο πέρασμά του αναπόφευκτα.

Απλά tips για να σταματήσετε τον χρόνο

Δυστυχώς ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος για να τον γυρίσουμε πίσω, ακολουθώντας όμως κάποια απλά βήματα μπορούμε να καθυστερήσουμε τα σημάδια του.

Νερό τα θαυματουργό
Το νερό αποτελεί το βασικό μέσο ενυδάτωσης του οργανισμού. Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό προλαμβάνοντας τις λεπτές γραμμές.
Πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και ακολουθήστε διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν πολύ νερό.

Ύπνος
Ο ύπνος θρέφει και ξεκουράζει τον οργανισμό. Έχει αποδειχτεί ότι όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος.

Σωματική άσκηση
Η άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα συμβάλλει στην απώλεια βάρους και αφαιρεί χρόνια από το σώμα. Ειδικά η αερόβια άσκηση συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων και την τόνωση των μυών.

Αντηλιακή προστασία
Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στο δέρμα. Οι περισσότερες ρυτίδες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ειδικά στο πρόσωπο και τα χέρια.

Βάλτε τα αντιοξειδωτικά στη ζωή σας
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά με αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει το δέρμα και το σώμα συνολικά. Αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C, E, και A, καθώς και η β καροτίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από μη σταθερά μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες. Τα συγκεκριμένα μόρια μπορούν να τραυματίσουν δερματικά κύτταρα και να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης. Προσπαθήστε να τρώτε ως σνακ βατόμουρα, φράουλες, γκρέιπφρουτ, λάχανο, σπανάκι και διαφόρων ειδών πιπεριές. Πολύ ωφέλιμες είναι και οι πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, τα αυγά και τα καρύδια.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς θα γίνει το δέρμα σας αν κοιμάστε μόνο 6 ώρες

Νέα μελέτη: Τα 9 μυστικά των επιστημόνων για να περάσετε τα... 100!