ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ρεσβερατρόλη: Η ουσία που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής & πού θα τη βρείτε

Η ρεσβερατρόλη είναι μία ουσία που υπάρχει σε κάποιες τροφές και η δράση της επηρεάζει θετικά τα μιτοχόνδρια των κυττάρων που υπάρχουν σε όλα τα όργανα του σώματος.

Ρεσβερατρόλη: Η ουσία που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής & πού θα τη βρείτε

Τα μιτοχόνδρια είναι ευάλωτα στις οξειδωτικές βλάβες του μεταβολισμού που συσσωρεύονται όσο αυξάνεται η ηλικία. Η αντιοξειδωτική δράση της ρεσβερατρόλης προστατεύει συνολικά την υγεία των μιτοχονδρίων που βρίσκονται σε καρδιά, εγκέφαλο, μύες κ.λπ. και κατά προέκταση αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Πολλές μελέτες που έχουν εστιάσει τα τελευταία χρόνια στην ρεσβερατρόλη, έχουν καταδείξει ότι επιδρά θετικά στον οργανισμό και ενισχύει το γονίδιο που αυξάνει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών, καταπολεμώντας έτσι την παχυσαρκία.

bigstock Red Wine 113897963

Νεότερη μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ, την Ελβετία και τη Γαλλία έδειξε ότι βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ καθυστερεί και τη γήρανση του οργανισμού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ρεσβερατρόλη είναι ωφέλιμη γιατί προέρχεται από φτωχή σε θερμίδες διατροφή (30%-40% ), μείωση από την οποία κερδίζουμε σε μακροζωία. Για την ακρίβεια οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η λήψη μειωμένων θερμίδων από τη διατροφή αυξάνει τη διάρκεια ζωής. Οι μικρές δόσεις ρεσβερατρόλης καθημερινά έχουν την ίδια θετική επίδραση στον οργανισμό, όπως η χαμηλοθερμιδική δίαιτα.

Ρεσβερατρόλη περιέχουν τα κόκκινα φρούτα, όπως τα ρόδια, τα μούρα, οι φράουλες, τα σμέουρα, τα σταφύλια και τα μήλα.

Εμπλουτίζοντας τη διατροφή σας με αυτές τις τροφές, καθώς και με 1-2 ποτήρια κρασί ημερησίως, επωφελείστε από τις ευεργετικές δράσεις της ουσίας αυτής.

Η ρεσβερατρόλη καίει τα λίπη και βοηθά στην καρδιακή λειτουργία και του εγκεφάλου. Και όπως λένε οι ειδικοί, αν τα όργανα αυτά, δηλαδή, εγκέφαλος, καρδιά και μύες λειτουργούν σωστά τόσο η δραστηριοποίηση, όσο και η έκφραση κάποιων γονιδίων μας αλλάζει.

Διαβάστε επίσης:

Γυναίκα και δεύτερο παιδί: Πώς επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ