ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο χυμός που διώχνει αποδεδειγμένα τη σωματική και ψυχική κούραση

Μία επιστημονική μελέτη αποδεικνύει ότι ο χυμός ενός φρούτου μπορεί να καταπολεμήσει με φυσικό τρόπο το άγχος και την κούραση, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

Ο χυμός που διώχνει αποδεδειγμένα τη σωματική και ψυχική κούραση

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Journal και έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Henri Poincaré, διαπιστώθηκε ότι ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συμβάλει και στην καταπολέμηση του άγχους και της κόπωσης.

Συγκεκριμένα, 61 άτομα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα έλαβε εικονικό φάρμακο και η άλλη ομάδα ένα συμπλήρωμα το οποίο περιείχε μία ουσία από το πεπόνι, την υπεροξειδική δισμουτάση (SOD). Το άγχος και η κούραση αξιολογήθηκαν με τη χρήση ψυχομετρικών κλιμάκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού μείωσε σημαντικά το stress (-8,8%) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε με τη μείωση της σωματικής και ψυχικής κόπωσης.

Οι ερευνητές αναφέρουν στο συμπέρασμα τους στο επιστημονικό περιοδικό, ότι το συμπλήρωμα με SOD πεπονιού φαίνεται να είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για να μειωθεί το άγχος και την κούραση.