ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 8 γλυκά με τις λιγότερες θερμίδες

Τα γλυκά για τους περισσότερους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Άλλωστε, το γλυκό το έχει ανάγκη και ο οργανισμός μας, μόνο που θα πρέπει να είναι στη μικρότερη δυνατή ποσότητα, για να μην επηρεάζουν το σωματικό βάρος και να μην επιβαρύνουν την υγεία με περιττό λίπος.

 

Τα 8 γλυκά με τις λιγότερες θερμίδες

Τα γλυκά για τουςπερισσότερους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Άλλωστε, τογλυκό το έχει ανάγκη και ο οργανισμός μας, μόνο που θα πρέπει να είναι στημικρότερη δυνατή ποσότητα, για να μην επηρεάζουν το σωματικό βάρος και να μηνεπιβαρύνουν την υγεία με περιττό λίπος.

Τα πιο διαιτητικα και υγιεινάγλυκά, τα οποία συστήνουν και οι διαιτολόγοι, όχι μόνο για τις λίγες θερμίδεςπου έχουν αλλά και για την διατροφική τους αξία, είναι τα εξής:

Μους με κακάο 25 θερμίδες ημερίδα

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι50 θερμίδες

Κομπόστα κεράσι 75 θερμίδες ημερίδα

Παγωτό γιαούρτια με φράουλες100 θερμίδες η μερίδα

Ζελέ ανανά 170 θερμίδες ημερίδα

Ρυζόγαλο 210 θερμίδες ημερίδα

Τάρτα μήλου 210 θερμίδες ημικρή τάρτα

Παστέλι 250 θερμίδες μέτριο

Αν όμως είστε από εκείνουςπου θέλουν κάτι ακόμα πιο γλυκό, μπορείτε να επιλέξετε ή να δημιουργήσετε μόνοισας γλυκά με ισορροπημένο διατροφικό προφίλ.

Το μόνο που έχετε να κάνετεείναι να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με τη στέβια, ειδικά όταν επιλέγετε ναφτιάξετε ένα γλυκό στο σπίτι.

Απολαύστε, τη γλυκιά γεύση,αναζητώντας θρεπτικές επιλογές με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο και το κυριότεροπεριοριστείτε σε μικρές ποσότητες!