ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επτά λόγοι που μας κανουν να πεινάμε σαν λύκοι!

Δεν είναι ώρα για φαγητό, ούτε καν πλησιάζει. Αλλά εσείς πεινάτεσαν λύκος και το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα φάτε.

Επτά λόγοι που μας κανουν να πεινάμε σαν λύκοι!

Δεν είναι ώρα για φαγητό, ούτε καν πλησιάζει. Αλλά εσείς πεινάτεσαν λύκος και το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα φάτε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυαλό και το σώμα μας πολλές φορές«συνωμοτούν» και μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φάμε, αν και στηνπραγματικότητα δεν πεινάμε.

Δείτε 7 λόγους που μαςκάνουν να θέλουμε να φάμε!


Δεν κοιμηθήκατε καλά χθες το βράδυ

Ο λίγος ύπνος συνδέεται με υψηλά επίπεδα της ορμόνηςγκρελίνης, που είναι υπεύθυνη για την πρόκληση του αισθήματος πείνας.

Φάγατε πολύ χθες

Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά είναι σύνηθεςφαινόμενο να πέφτουμε στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι και το πρωί να πεινάμεξανά.

Περιμένετε περίοδο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, γυναίκες που περιμένουν περίοδοπαρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης. Η ουσία αυτή όχι μόνο προκαλεί τοαίσθημα της πιένας, αλλά μας κάνει και υπερευαίσθητους.

Δεν φάγατε καλό πρωινό

Αν παραλείψατε ή δεν φάγατε καλά στο πρωινό, που σύμφωνα με τουςειδικούς είναι το κυριότερο γεύμα, τότε θα πεινάτε όλη την ημέρα.

Πίνετε διαιτητικά αναψυκτικά

Όταν πίνουμε ένα αναψυκτικό αποστέλλεται ένα μήνυμα στονεγκέφαλο ότι ο οργανισμός θα δεχθεί θερμίδες. Καθώς, όμως, τα διαιτητικάαναψυκτικά δεν έχουν θερμίδες, ο εγκέφαλός φαίνεται να «κινητοποιεί» το αίσθηματης πείνας, με αποτέλεσμα να θέλουμε να φάμε.

Απλά βαριέστε!

Όταν βαριόμαστε, ο εγκέφαλος ψάχνει τρόπους να αυξήσει ταεπίπεδα της ντοπαμίνης, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Ένας από αυτούς είναιτο φαγητό.

Είστε στρεσαρισμένοι

Το έντονο στρες είναι γνωστό ότι «καταπονεί» το σώμα μας.Είναι λοιπόν φυσικό να νιώθουμε πεινασμένοι, όταν καταφέρνουμε να ηρεμίσουμε.