ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επτά λόγοι που μας κανουν να πεινάμε σαν λύκοι!

Επτά λόγοι που μας κανουν να πεινάμε σαν λύκοι!

Δεν είναι ώρα για φαγητό, ούτε καν πλησιάζει. Αλλά εσείς πεινάτε σαν λύκος και το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα φάτε.

Δεν είναι ώρα για φαγητό, ούτε καν πλησιάζει. Αλλά εσείς πεινάτε σαν λύκος και το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα φάτε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυαλό και το σώμα μας πολλές φορές «συνωμοτούν» και μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φάμε, αν και στην πραγματικότητα δεν πεινάμε.

Δείτε 7  λόγους που μας κάνουν να θέλουμε να φάμε!


Δεν κοιμηθήκατε καλά χθες το βράδυ

Ο λίγος ύπνος συνδέεται με υψηλά επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, που είναι υπεύθυνη για την πρόκληση του αισθήματος πείνας.

Φάγατε πολύ χθες

Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο να πέφτουμε στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι και το πρωί να πεινάμε ξανά.

Περιμένετε περίοδο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, γυναίκες που περιμένουν περίοδο παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης. Η ουσία αυτή όχι μόνο προκαλεί το αίσθημα της πιένας, αλλά μας κάνει και υπερευαίσθητους.

Δεν φάγατε καλό πρωινό

Αν παραλείψατε ή δεν φάγατε καλά στο πρωινό, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το κυριότερο γεύμα, τότε θα πεινάτε όλη την ημέρα.

Πίνετε διαιτητικά αναψυκτικά

Όταν πίνουμε ένα αναψυκτικό αποστέλλεται ένα μήνυμα στον εγκέφαλο ότι ο οργανισμός θα δεχθεί θερμίδες. Καθώς, όμως, τα διαιτητικά αναψυκτικά δεν έχουν θερμίδες, ο εγκέφαλός φαίνεται να «κινητοποιεί» το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα να θέλουμε να φάμε.

Απλά βαριέστε!

Όταν βαριόμαστε, ο εγκέφαλος ψάχνει τρόπους να αυξήσει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Ένας από αυτούς είναι το φαγητό.

Είστε στρεσαρισμένοι

Το έντονο στρες είναι γνωστό ότι «καταπονεί» το σώμα μας. Είναι λοιπόν φυσικό να νιώθουμε πεινασμένοι, όταν καταφέρνουμε να ηρεμίσουμε.


BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen