ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφή: Το τσάι διεγείρει τον εγκέφαλο

Ανάμεσα στα πολλάοφέλη που έχει το τσάι για την υγεία, φαίνεται πως τονώνει και το μυαλό μας.

Διατροφή: Το τσάι διεγείρει τον εγκέφαλο

Ανάμεσα στα πολλάοφέλη που έχει το τσάι για την υγεία, φαίνεται πως τονώνει και το μυαλό μας.

Μάθετε πώς μιακούπα τσάι μας διεγείρει πνευματικά και μας κάνει πιο παραγωγικούς.

1. Περισσότερηδημιουργικότητα

Μελέτη πουδημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό Motivation and Emotion δείχνει ότι ηθεανίνη, ένα μοναδικό αμινοξύ που βρίσκεται στο τσάι, μπορεί να βοηθήσει στηδημιουργική επίλυση προβλημάτων.

2. Διαχείρισηπολλαπλών καθηκόντων

Αν και οι ειδικοίυποστηρίζουν ότι το multi-tasking δεν είναι εφικτό, έρευνα πουπραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία δείχνει ότι η θεανίνη ενεργοποιεί τα κύματα τουεγκεφάλου που σχετίζονται με τη χαλάρωση κι έτσι μπορούμε να αποδώσουμεκαλύτερα όταν προσπαθούμε να διαχειριστούμε πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

3. Καλύτερησυγκέντρωση

Είναι δύσκολο να εστιάσουμεστα καθήκοντά μας όταν είμαστε κουρασμένοι ή δεχόμαστε ενοχλητικά εξωτερικάερεθίσματα. Ο συνδυασμός τεΐνης, ένα αλκαλοειδές παρόμοιο με την καφεΐνη, καιθεανίνης καταπολεμά την κόπωση και βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση, σύμφωνα μεέρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Neuropharmacology.

4. Μεγαλύτερηεγρήγορση

Η τεΐνη πουβρίσκεται στο τσάι δρα πιο αποτελεσματικά από την καφεΐνη για να παραμείνουμεσε εγρήγορση και να αντιδρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά, σύμφωνα με έρευναπου δημοσιεύει το επιστημονικό έντυπο Psycopharmology.

Διαβάστε επίσης:

Βρείτε το τσάι που ταιριάζει στη διάθεσή σας





Πώς να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας