ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές είναι οι τροφές που πυροδοτούν τη φλεγμονή

Οι ειδικοίπροειδοποιούν ότι οι τροφές που προκαλούν γενικευμένη φλεγμονή στο σώμα μπορείνα έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία και να επιφέρουν ακόμη και τον πρόωροθάνατο.

Αυτές είναι οι τροφές που πυροδοτούν τη φλεγμονή

Οι ειδικοίπροειδοποιούν ότι οι τροφές που προκαλούν γενικευμένη φλεγμονή στο σώμα μπορείνα έχουν επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία και να επιφέρουν ακόμη και τον πρόωροθάνατο.

Ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια πραγματοποίησαν μελέτη σχετικά με τηδιατροφή και τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού και διαπίστωσαν πως ακόμηκαι η ήπια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση καρκίνου, διαβήτη ήκαρδιοπάθειας.

Ποιες είναιλοιπόν οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε;

- Φυτικά έλαια:Αν και το φυτικό λάδι δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιοτου Τορόντο στον Καναδά συνιστούν να αποφεύγουμε το καλαμποκέλαιο και άλλαφυτικά έλαια που περιέχουν επικίνδυνα Ω-6 λιπαρά οξέα.

- Κόκκινο κρέας:Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία έδειξε ότι τα κορεσμένα λιπαράεκμηδενίζουν τα οφέλη που έχει η «καλή» χοληστερόλη στην καταπολέμηση της φλεγμονής,με αποτέλεσμα την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.Πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε την κατανάλωση κρέατος ως προς τις μερίδες και ναπροτιμούμε καθαρό κρέας χωρίς μεγάλες ποσότητες λίπους.

- Επεξεργασμένοικαρποί: Το ψωμί, τα μπισκότα, τα πατατάκια και άλλες τέτοιου είδουςπροκατασκευασμένες τροφές ενισχύουν τα επίπεδα των πρωτεϊνών που συμβάλλουν στηφλεγμονώδη αντίδραση.

- Αναψυκτικά: Μελέτηπου πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν δύοαναψυκτικά την ημέρα παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα της αντιδρώσας πρωτεΐνης c (CRP), η οποία αποτελεί ένδειξη φλεγμονής καισυνδέεται με την εμφάνιση εμφράγματος και εγκεφαλικού.


Διαβάστε επίσης:

Πέντε απλοί τρόποι να μειώσετε τη χοληστερόλη

Τρεις λόγοι να μην ξαναφάτε τηγανητές πατάτες!