ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πηγές καλών λιπαρών στη διατροφή μας

Οι πηγές καλών λιπαρών στη διατροφή μας

Δεν είναι όλα τα λιπαρά βλαβερά για την υγεία. Μερικά από αυτά μάλιστα θωρακίζουν τον οργανισμό και συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.

Δεν είναι όλα τα λιπαρά βλαβερά για την υγεία. Μερικά από αυτά μάλιστα θωρακίζουν τον οργανισμό και συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.

 

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες πηγές αυτών των λιπαρών σύμφωνα με τους διατροφολόγους;

 

- Αβοκάντο: πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E και διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα

 

- Ξηροί καρποί (εκτός από τα φιστίκια): ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μείωση 29% κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% των θανάτων από καρκίνο

 

- Σπόροι (π.χ. σουσάμι): εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, μετάλλων και ιχνοστοιχείων

 

- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: έχει αντιοξειδωτική δράση και αντικαρκινικές ιδιότητες

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen