ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γνωρίστε τις 6 "μαύρες" υπερ-τροφές!

Γνωρίζετε ότι οι μαύρες τροφές διαθέτουν περισσότερααντιοξειδωτικά από τις ανοιχτόχρωμες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικέςίνες;

Γνωρίστε τις 6 "μαύρες" υπερ-τροφές!

Γνωρίζετε ότι οι μαύρες τροφές διαθέτουν περισσότερααντιοξειδωτικά από τις ανοιχτόχρωμες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικέςίνες;

Σας παρουσιάζουμε τις 6 μαύρες υπερ-τροφές και ταπλεονεκτήματά τους για την υγεία μας.

Μαύρο ρύζι

Επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό, διαθέτει μεγαλύτερηποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τη δράση των ελεύθερωνριζών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.

Μαύρες φακές

Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένες, αλλά είναι ιδιαίτεραθρεπτικές. Μία κούπα μαύρες φακές περιέχει 8 mg σιδήρου, τη μισή δηλαδή ημερήσιαπροτεινόμενη ποσότητα για τις γυναίκες.

Παράλληλα, λόγω των φυτικών ινών πουπεριέχουν, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.

Βατόμουρα

Οι πολυφαινόλες που εντοπίζονται στα σκούρα μούρα, δρουνυποστηρικτικά στην αποτροπή της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών τουεγκεφάλου στις μεγαλύτερες ηλικίες. Παράλληλα ενισχύουν την άμυνα του δέρματοςστην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η βιταμίνη C προλαμβάνει τα καρδιακά προβλήματα.

Μαύρα φασόλια

Τα βιοφλαβονοειδή στη φλούδα των μαυρομάτικων και των άλλωνμαύρων φασολιών προστατεύουν από την εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων, ενώ η υψηλήπεριεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες προκαλούν γρήγορα το αίσθημακορεσμού.

Μαύρη σόγια

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση μαύρης σόγιας μειώνει τονκίνδυνο εκδήλωσης θρόμβωσης.

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στηναποκατάσταση των μυών μετά από έντονη σωματική άσκηση και περιορίζει τονκίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής.