ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τρία καλοκαιρινά λάθη που σαμποτάρουν τη δίαιτά σας

Μην αφήσετε το καλοκαίρι να εμποδίσει την προσπάθεια απώλειας βάρους που έχετε ξεκινήσει με τόσο κόπο. Είναι κοινή πεποίθηση ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ο ζεστός καιρός και τα πολλά υγρά που πίνουμε ευκολότερα μας διευκολύνουν στην προσπάθειά μας να χάσουμε τα περιττά κιλά.

Τρία καλοκαιρινά λάθη που σαμποτάρουν τη δίαιτά σας

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν μερικά λάθη, τα οποία κάνουμε χωρίς να τα συνειδητοποιούμε και τα οποία όχι μόνο εμποδίζουν την προσπάθειά μας αυτή, αλλά φέρνουν και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε ποια λάθη είναι αυτά για να ξέρετε πώς να τα αποφύγετε:

Χρησιμοποιείτε διαρκώς το κλιματιστικό

Αν ζείτε διαρκώς σε ένα περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία τότε ρίχνετε τον μεταβολισμό σας και αυξάνετε το αίσθημα της πείνας, σύμφωνα με ερευνητές από το ερευνητικό κέντρο Pennington Biomedical του πανεπιστημίου της Λουιζιάνα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν το σώμα εκτίθεται σε υψηλή θερμότητα και υγρασία, η όρεξη μειώνεται, έχουμε την τάση να τρώμε λιγότερο συχνά και να πίνουμε περισσότερα υγρά, κάτι που ευνοεί την αποβολή περιττών κιλών.

Παρακάμπτετε γεύματα

Οι διατροφικές συνήθειες το καλοκαίρι αλλάζουν, αφού, κατά κανόνα, οι άνθρωποι τρώνε λιγότερα γεύματα. Αυτό, ωστόσο, τους κάνει να επιλέγουν συχνότερα "έτοιμα γεύματα" και "γρήγορο φαγητό" με σαφώς μεγαλύτερη θερμιδική αξία σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Αναζητούν περισσότερες θερμίδες από ένα γεύμα, προκειμένου να αντισταθμίσουν την απουσία σταθερής ροής θερμίδων (ενέργεια) στον οργανισμό από τα τακτικά, μικρότερα γεύματα. Έτσι, το να παρακάμπτετε γεύματα, ειδικά το πρωινό, ισοδυναμεί με περισσότερες θερμίδες στο σύνολο της ημέρας.

Σνακ μετά το βραδινό γεύμα

Το γεγονός ότι το φως της ημέρας διαρκεί για 14-16 ώρες σημαίνει ότι ο οργανισμός αυτορρυθμίζεται ώστε να παραμένει ξύπνιος περισσότερες ώρες. Αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια μετά τις 8 το βράδυ και να καταφεύγει σε αρκετά σνακ ακόμα και μετά το βραδινό γεύμα. Η συχνότερη νυχτερινή διασκέδαση κάνει την κατάσταση αυτή ακόμα πιο επιβαρυντική για την διατροφή σας.

Διαβάστε επίσης:

Τα 4 καλοκαιρινά ποτά που θα συρρικνώσουν την κοιλιά σας!

Δείτε πώς θα γλιτώσετε από την βραδινή επιδρομή στο ψυγείο

Προσοχή! Οι συνδυασμοί τροφών που πρέπει να αποφεύγετε πάντα

Οι 6 τροφές που θα σας σώσουν από τη δυσκοιλιότητα