ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κράνμπερι: ο καρπός με τις ευεργετικές ιδιότητες

Τα cranberries είναι μικροί κόκκινοι καρποί που καλλιεργούνται σε περιοχές με ψυχρό κλίμα, όπως η βόρεια Αμερική. Εκτός από την υπέροχη γλυκόξινη γεύση που έχουν, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα πολύτιμα συστατικά.

Κράνμπερι: ο καρπός με τις ευεργετικές ιδιότητες

Εχθρός των λοιμώξεων και όχι μόνο

Το cranberry περιέχει προανθοκυανιδίνες, ουσίες που εμποδίζουν την προσκόλληση των βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Ένα με δύο ποτήρια χυμού cranberry την ημέρα συμβάλλουν στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται περισσότερο από τέτοια προβλήματα.

Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι τα οφέλη των cranberries για την υγεία είναι πολύ περισσότερα, καθώς περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία της γήρανσης.

Επίσης, η κατανάλωση cranberries σε συστηματική βάση συμβάλλει στην καταπολέμηση προβλημάτων των δοντιών, όπως η τερηδόνα και η βακτηριακή πλάκα.

Γευστικός σύμμαχος της υγείας

Καθώς τα κράνμπερι δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά, έχουν λίγες θερμίδες και πολύ χαμηλά επίπεδα νατρίου, μπορούν κάλλιστα να ενταχθούν στην καθημερινή σας διατροφή.

Για να ωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητές τους, βάλτε στο διαιτολόγιό σας προϊόντα από αυθεντικό cranberry. Στα καταστήματα θα βρείτε καρπούς με παρεμφερή όψη (όπως το κράνο, ή το σμέουρο), που δεν έχουν όμως την ίδια διατροφική αξία.

Στο site της OceanSpray http://www.oceanspray.gr/ θα ανακαλύψετε ξεχωριστές ιδέες και πρωτότυπους συνδυασμούς, ώστε να απολαμβάνετε τη γεύση του αυθεντικού cranberry όλο το χρόνο.

Μεγάλος διαγωνισμός OceanSpray

Ο διαγωνισμός "Experience the Original" της Ocean Spray δίνει την ευκαιρία σε έναν υπερτυχερό να κερδίσει ένα ταξίδι 2 ατόμων στη Μασαχουσέτη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για να ξεναγηθεί στις φάρμες της Ocean Spray από τους παραγωγούς και να ζήσει τη μοναδική εμπειρία της συγκομιδής των αυθεντικών cranberries!

Ο νικητής θα έχει επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, δύο από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς των Η.Π.Α.

Ακόμα 10 τυχεροί νικητές θα κερδίσουν προϊόντα Ocean Spray για έναν ολόκληρο χρόνο.

Για να μπείτε στην κλήρωση, κάντε like στη σελίδα της OceanSpray στο facebook και απαντήστε σωστά στην ερώτηση.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή μέσα από το site της OceanSpray (http://contest.oceanspray.gr/).

potiri