ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές είναι οι πιο πλούσιες τροφές σε αντιοξειδωτικά

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στις τροφές βοηθούν το σώμα μας να σκοτώσει τα βακτήρια και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα υγιή κύτταρα και το DNA μας.

Αυτές είναι οι πιο πλούσιες τροφές σε αντιοξειδωτικά

Χωρίς αντιοξειδωτικά στη διατροφή μας, αυξάνεται η ευαισθησία του οργανισμού στη δράση των καρκινικών κυττάρων και των συμπτωμάτων της πρόωρης γήρανσης.

Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες αντιοξειδωτικές τροφές, σύμφωνα με το Aashpazi.com

Δαμάσκηνα

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θεωρούνται καλή πηγή βιταμινών και είναι "όπλο" στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα δαμάσκηνα μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη σας και να ενισχύσουν την υγεία των οστών σας.

Σμέουρα (μούρα)

Αυτά τα φρούτα έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας σωματικού βάρους. Είναι, επίσης, ευεργετικά στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας. Οι ειδικοί τα κατατάσσουν στην κατηγορία των "υπερτροφών" και όχι άδικα. Τα σμέουρα με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά είναι τα βατόμουρα, τα άγρια μούρα goji, τα μούρα acai και τα κόκκινα μούρα.

Γαρίφαλο

Το γαρίφαλο είναι γνωστό κυρίως ως αρωματικό προϊόν στη μαγειρική αλλά έχει και σημαντικές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητς. Είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής, του πονόδοντου και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη σεξουαλική σας υγεία. Θεωρείται το καλύτερο φυσικό αντιοξειδωτικό επειδή έχει την υψηλότερη ικανότητα να εκλύει υδρογόνο και να μειώνει την υπεροξείδωση των λιπιδίων.

Φράουλες

Εκτός από ευεργετική δράση σε μάτια, δέρμα, χοληστερίνη και καρδιακή υγεία, οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων νόσων. Περιέχουν πολλές φαινολικές χημικές ενώσεις, όπως τις φλαβονόλες. Σε μοριακό επίπεδο, οι φράουλες καταπολεμούν την παραγωγή ελευθέρων ριζών και ως εκ τούτου μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, καρκίνου, διαβήτη και άνοιας.

Κράνμπερι

Βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πιο γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία της λοίμωξης του ουροποιητικού, αλλά είναι επίσης χρήσιμο όπλο για τις πέτρες στα νεφρά. Έρευνα του 2008 έδειξε ότι προϊόντα από κράνμπερι έχουν το υψηλότερο επίπεδο φαινολών και μπορούν να μειώσουν ακόμη και τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα τάση στην αντιγήρανση είναι το μπάνιο με... κρασί!

Πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά από τις ιώσεις του χειμώνα

Πονόλαιμος: Απλά βήματα για άμεση ανακούφιση

Γιατί πρέπει να προσθέσετε την αγκινάρα στην διατροφή σας άμεσα!