ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής στις σχολικές εξετάσεις

Η σημασία των συμπληρωμάτων διατροφής στις σχολικές εξετάσεις

Στις μέρες μας και κυρίως αυτή η περίοδος που ξεκινούν οι σχολικές εξετάσεις των παιδιών, πρωταγωνιστούν το άγχος, η κούραση και η ατονία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταπολεμήσουμε όλα τα παραπάνω είναι να έχουμε ενέργεια, καλή διάθεση και ευεξία.

Μία ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει μια ικανοποιητική ποσότητα από όλα τα ωφέλιμα τρόφιμα, έτσι ώστε να συμβάλλει στην απόκτηση ενέργειας και ευεξίας.

Πολλές φορές όμως μόνο η κατανάλωση τέτοιων τροφίμων δεν επαρκούν για να ανακτήσουμε τις παραπάνω ΄΄δυνάμεις΄΄, εποµένως παρουσιάζονται συχνά προβλήµατα µικρής έλλειψης ή οριακών τιµών, σε βιταµίνες, µέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι ελλείψεις αυτές µπορούν να προκαλέσουν συµπτώµατα ατονίας, µειωµένης ενεργητικότητας, κακής διάθεσης, υπνηλία, αλλά και µειωµένη απόδοση.

Έτσι λοιπόν, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής κρίνεται πολλές φορές απαραίτητη. Η χρησιμοποίηση ενός πολυβιταμινούχου συμπληρώματος διατροφής θα βοηθήσει το άτομο, να αποκαταστήσει το ρυθμό του μεταβολισμού του, να ανακτήσει τις «δυνάμεις του» και να αισθανθεί ευεξία και θετική διάθεση, καθώς επίσης να ενισχύσει την μνήμη. Καλό είναι για την άμεση ενίσχυση και την τόνωση του οργανισμού να προτιμώνται πολυβιταμινούχα συμπληρώματα, που συνδυάζουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά. Συστατικά που έχουν συνδεθεί µε τη διατήρηση της µνήµης και γενικότερα την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία είναι η βιταµίνη C, οι βιταµίνες του συµπλέγµατος Β (θειαµίνη, φυλλικό οξύ, Β6, Β12), οι βιταµίνες Α και Ε και ο σίδηρος. Η ανεπάρκεια στις βιταµίνες Β6 και Β12 έχει συνδεθεί µε απώλεια µνήµης, σύγχυση και κατάθλιψη. Έμφαση πρέπει να δώσουμε σε συμπληρώματα που περιέχουν εκχύλισμα Panax Ginseng, το οποίο συνοδεύεται από αρκετές μελέτες για την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής κόπωσης.

Το Panax Ginseng είναι από τα πιο δημοφιλή φυτικά συστατικά, δοκιμασμένο εδώ και χιλιάδες χρόνια, με αποδεδειγμένα αποτελεσματικό ρόλο στη βελτίωση των διανοητικών και σωματικών λειτουργιών. Συμβάλλει στην καταπολέμηση του stress & της κόπωσης, επαναφέροντας τον καταπονημένο οργανισμό στη φυσιολογική του κατάσταση, ενώ παράλληλα βοηθά στην αύξηση της φυσικής αντοχής και της αυτοσυγκέντρωσης. Επιπλέον ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση ενώ προσφέρει ενέργεια, σωματική τόνωση & πνευματική διαύγεια. Πολυβιταμινούχα συμπληρώματα που περιέχουν συνδυαστικά Gingko Biloba & Panax Ginseng, παρατηρείται να συμβάλλουν με θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης, καθώς επίσης στη σωματική τόνωση και πνευματική διαύγεια.

Το Gingko Biloba έχει εκτενώς μελετηθεί με πολλές κλινικές μελέτες, τα αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό τόσο σε άτομα μεγαλύτερης όσο και νεαρής ηλικίας για την ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης. Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας βοηθά στην αναστολή της γήρανσης του εγκεφάλου βελτιώνοντας τις νοητικές λειτουργίες, ενώ σε άτομα νεαρής ηλικίας βοηθά στην ενδυνάμωση των εγκεφαλικών λειτουργιών αναφορικά με τη βελτίωση της ταχύτητας της σκέψης.

Επιπλέον, καλό είναι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής που επιλέγουμε να περιέχουν βιταμίνες Β, C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, ψευδάργυρος, παντοθενικό οξύ, που συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας και αυξάνουν την πνευματική απόδοση.

Έτσι, η χρήση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, που βελτιώνουν τη μνήμη μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος βοηθός:
• Σε περιπτώσεις ατόμων με συμπτώματα σωματικής κόπωσης ή εξάντλησης
• Σε μειωμένη αντοχή ή ελαττωμένη ζωτικότητα
• Σε περιόδους όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται
• Στην περίοδο έντονης ανάπτυξης
• Στις περιόδους εξετάσεων
• Σε περιόδους ασθένειας
• Εάν δεν ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή καθημερινά
• Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας για αναστολή της γήρανσης του εγκεφάλου και βελτίωση των λειτουργιών της μνήμης.

Με την συνεργασία της Αθηνάς Ρούντου, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, ΒSc Επιστημονική Διευθυντρια ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Κατερίνης & Λάρισας, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, www.activekids.gr, www.care24.gr. www.logodiatrofis.gr.

Διαβάστε ακόμη:

Οδηγός: Πότε οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής είναι πιο αποτελεσματικά

Χαμηλός αιματοκρίτης; Με αυτές τις τροφές θα τον ενισχύσετε

BEST OF NETWORK

Oruc Reis: Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο

Επίδομα 534 ευρώ: Παράταση αναστολής και τον Οκτώβριο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Προσοχή: Αν σας έρθει αυτό το mail σβήστε το αμέσως - Συνεχόμενες επιθέσεις σε χρήστες

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι – Υπερπτήσεις πάνω από τους «Ανθρωποφάγους»

Κορονοϊός: Νέες αλλαγές στα τραπεζοκαθίσματα - Τι θα ισχύει από εδώ και πέρα

Θρίλερ με την 19χρονη Άρτεμις - Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Άσχημα νέα! Καταιγίδες, χαλάζι και αέρας – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΟΑΕΔ: 16.500 νέες θέσεις με μισθό 750€

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς - Δείτε αν κερδίσατε

Αυτό είναι το νέο αμυντικό υπερόπλο στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα - Δείτε ποιοι μπορούν να ενταχθούν