ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η μαύρη σοκολάτα κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση

Η μαύρη σοκολάτα κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με 60% περιεκτικότητα σε κακάο, διεγείρει τις ικανότητες του εγκεφάλου και καθιστά το μυαλό πιο προσηλωμένο και γρήγορο, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο NeuroRegulation δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα με λίγη ζάχαρη μπορεί να αυξήσει την προσοχή του εγκεφάλου και να βοηθήσει να περάσουμε την ημέρα.

Με την βοήθεια, λοιπόν, ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος οι ερευνητές παρατήρησαν τις εγκεφαλικές ικανότητες μετά την κατανάλωση σοκολάτας. Ο ερευνητής Larry Stevens, καθηγητής των επιστημών ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ήθελε να εξετάσει αν η σοκολάτα έχει άμεσα αποτελέσματα στον οργανισμό. Πληροφοριακά η σοκολάτα είναι αγγειοδιασταλτική, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Για την έρευνα εξεταστήκαν 122 εθελοντές, ηλικίας 18-25 ετών, αφού τους είχε ζητηθεί να καταναλώσουν μαύρη σοκολάτα με 60% περιεκτικότητα κακάο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα επίπεδα προσοχής και εγρήγορσης αυτών που είχαν καταναλώσει σοκολάτα ήταν πολύ υψηλά. Ταυτόχρονα φάνηκε να έχει αυξηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα και η πίεση του αίματος. Σύμφωνα με τον Larry Stevens η σοκολάτα είναι ένα διεγερτικό, δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο με έναν ειδικό τρόπο και επηρεάζει σημαντικά την αρτηριακή πίεση.
Αν λοιπόν αισθανθείτε αδυναμία φάτε άφοβα σοκολάτα!

Διαβάστε ακόμη:

Και όμως, με την σοκολάτα μπορεί να χάσετε βάρος...

Κυκλοφορεί η σοκολάτα που εξαφανίζει τις ρυτίδες!

Τρώτε κρυφά σοκολάτα; Μην αισθάνεστε μόνοι!

Τελικά η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια;

Ποιες διατροφικές ελλείψεις φανερώνουν οι... λιγούρες σας

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen